Offline

Sticker iväg idag och är således offline typ en vecka. Inlägget som kommer på första söndagen i maj kommer att innehålla en veckas information med andra ord.

Väl mött, träna med hjärna o ben så hörs vi snart.

Schobadäng!

 

Friday tikka butter masala

Lite lubbande i tre portioner idag.

Morgonjogg till jobbet
7 km - 31:49 - 4:33 min/km
Nåja, lite snabbare än jogg blev det. Bra pass men jag hade lite för mycket kläder på mig.

Lunchjoggen
5,7 km - 33:08- 5:49 min/km
Nu snackar vi lugn jogg. Var ute med två arbetskamrater och var mer övervakande guide än löpare. Hur som helst en fin dag att lufsa på.

Hemfärd
7 km - 29:41 - 4:14 min/km
Revanchen för lunchens lugn. Inte max spruta men hårt för att vara jag. Bra känsla!

Nu åker vi till skåne en vecka och gillar läget. Ska köra ett långpass på söndag igen och får ihop 91 km i såfall denna vecka. Kanske lite väl mycket för en som nyligen varit skadad men just nu gillar min kropp mig och bara levererar. Jag gillar den tillbaka och kräver med kärlek.

Kärlek och folköl till er alla! Särskilt Nix som har ont. Jag lider med dig.


Andra bloggar om: , , ,
 

Duschorama

Varför slog inte det här igenom? Framför allt: varför slutade man med träpanelimitation och medaljongtapet i duschen?

image283
image284Läs även andra bloggares åsikter om , ,
 

Vilken djävla rush!

Helt knasig idag efter långpasset igår. Alla mina besvär med vaderna har försvunnit (blodcirkulation?) och jag fick till ett stänk av Runners High under passet. Faktum är att jag kände mig snabbare sista kilometern än jag brukar vara på tröskelintervalerna. Nu har jag stakat ut en 3-mils-runda som jag tänkte ta efter semesterveckan i skåne nästa vecka. 2:20-2:30 ska det ta tänkte jag. Det enda kruxet är att jag måste hoppa upp klockan 05:00 för att fixa det :P Nå ja. Det är det faktiskt värt. Jag blir lycklig och familjen slipper planera om livet efter min hobby.

Jag börjar bli sugen att gå med i FK Studenterna efteratt har surrat lite med Svinto om framgångsrecept. Kanske skulle det få mig att köra lite mer kvalitét? Jag ska köra på med min mängdtillvänjning ett tag till men det skulle kunna vara en bra sak till hösten. Ska fnula lite på den.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

Morgonlångpass

Albin väkte mig 05:30. En lysande start för ett morgonlångpass! Startade lugnt och kollade nödutrustning: sportdryck (äpplejuice+vatten och resorb), musik (DM) och nöt-créme.

Första milen, via söder-västerbron-stadshagen kändes djävligt tung, vaden värkte lite (trots att jag testade den mot spikmattan jag lånade av Felicitas igår) men det flöt på.

Andra milen var mycket lättare. Karlberg-solna c-frösunda-sköndal-bergshamra. Här kom tempot som jag tror att jag kan hålla hur länge som helst. Ca 4:30 min/km. Under denna mil drack jag för första gången. Nöt-crémen har jag inte rört alls.

Sista 4,7 km drog jag på som fan. Drack en klunk sportdryck och sedan upp i 4:10-4:15 min/km. Sjuk snabbt för att vara jag.

Summa sumarum: Jag fyllde på med mycket lite energi men å andra sidan sprang jag inte absurdt långt heller. Det blev 24,7 km på 1:56:53, 4:44 min/km.

Vi får se om jag springer hem också. Kanske. Den korta vägen i så fall ;)
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

Odense maraton

Jag har bestämt mig för att springa Odense maraton den 21:a september. Dels är det lagom lång in i framtidens dimma att jag hiner få upp träningen lite och dels är det kvaltävling till Boston. Nu när Allan har sprungit där vill jag också göra det! Någon som hänger med?

Odense Marathon

image282
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

Gadadäng, kadisch! Nu uppdaterad!

I'm back 'n' kickin'. Efter en vilovecka med 36,5 km är verkligheten tillbaka. 7 km på morgonen fungerade finfint även om en liten muskel i vaden var hård. 34:29 bidde det på den sträckan. Tempo: 4:55 min/km, Hastighet: 12,2 km/h.

Ska köra fartlek 11,5 km på lunchen. Mest för att jag ogillar intervaller så mycket att jag satsar på att lura mig själv med lite 4-5 minuters perioder där farten ökar väsentligt. Kan fungera.

----------------------

Hå hå! 9,5 km med 4 små rusher blev det. Jag är inte riktigt sugen på snabbhet just nu. Jag noterar dock att jag inte avslutar mina löpsteg så effektivt. Om jag trycker ifrån ordentligt när jag har mitt standardtempo kommer jag upp i ett snäpp högre fart. Jag satsar på att sätta den tekniken denna vecka.

----------------------

Glöm inte att hålla koll på nr. 2165 på Bostonmarathons hemsida. Allan från Runners high and the lowest low springer där idag med det numret.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

Favvobloggar 5, 6 & 7= Berglund, Buud och Svinto

Berglund, Magnus. Runt 20 bast och har attackblicken inställd på löpning. Han har en målmedvetenhet och ett fokus som skrämmer mig lite. Det skulle vara lätt att avfärda målmedvetenheten och hans fokus om det inte vore så att han dessutom kan komma över missade mål och göra nya erfarenheter med ett proffs lätthet. Beglund bloggar om sin löpning i smått och stort och jag tror (och hoppas) att vi kommer att se honom i tätklungan på Stockholmmaraton 2012.

Berglund bloggar

image279

Berglund blog... joggar.


Jonas Buud. Manen, myten, konceptet! Orienteraren som slängde kartan och höll sig på stigarna. Vad är då denna gigants problem i tillvaron? Inte kärleken, han och Zandra (Funbetare och ultralöpare) är nygifta. Farten? Näe, snabb är han. Distanserna? Japp, där har vi det. Lidingöloppet är lagom kuperat men för kort för Jonas löpekonomi. Maraton är också för kort och något för slätt för dalapågen. Näe, Buud sprang om alla tänkta vinnare i Swiss Alpine Marathon. Den långa varianten på 78.5 km! Tiden blev 6:03:02

Jonas Buud

image280

Jonas Buud. Killen till vänster är ryssen som vunnit två år i rad före Jonas ställde upp.


Svinto är väktaren och hundföraren från Hjo som beslöt sig 2003 att gå ner i vikt från sina dåvarande 111 kg. Idag springer han lidingöloppet i takt med Malin Everlöw (2,02,52) och verkar inte ha något stopp i sin utveckling. Han springer idag i de tempon som jag tänkt ligga i om tre til fyra år så gissa om den här killen är en förebild för mig.

Jag kan skriva massor om den här hemsidan/bloggen men det gjorde i så fall i onödan. Gå in och förundras själv.

Svinto

image281

Hund som hare? Svinto tränar.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,
 

Löpning i Ässskiiilstuuuna

Det har blivit 3 pass so far på 26,7 km totti. Ett pass till blir det imorgon. mellan 15 och 20 km hoppas jag. Det beror lite på om jag får med mig Fisken ut på sin fins MTB eller inte.

Jag är som sagt borta i helgen så det blir tre finna bloggare på raken nu. Läs och förundras gärna över hur många fina löpbloggar det finns att förkovra sig i.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

Favoblogg4 - Funrun

Markatta, som hon kallar sig, skriver lätt och skönt om sin träning som till stor del består av löpning. Hon visar med bilder hur mycket sämre än Felicitas hon är på yoga, visar på baksidor med träningen, beskriver ingående om spikmattans effekter på sin rygg och drömmar om framtiden.

En bra dag för mig innehåller ett skönt löppass och ett nytt roligt inlägg från Markatta i Funrun-bloggen.

Funrun

image278

Markatta i löparsko-vy.Läs även andra bloggares åsikter om , ,
 

Favoblogg3 - Allan, allas vår Allan

Runners high and the lowest low. Det var den första löparbloggen jag läste som ny löpare/bloggläsare. Allan är en man runt 30 som personifierar passionen till löpning. Filosofiskt och ifrågasättande utreder och berättar denne superfixerade löparen om sin slutsatser och erfarenheter. Allan visar oss sina sämsta sidor som löpare och sina bästa.

Berättelserna om loppen är långa och helt fantastiska. Jag går fortfarande in och läser om hans redogörelse för sitt sub-3 lopp i Berlin någon gång i månaden. Så vackert.

Vill du hänföras av hur djupt man kan dyka in i ett till synes så enkelt ämne som löpning, besök då Allan.

Runners high and the lowest low

image277

Allan under en Stockholmsmara.Läs även andra bloggares åsikter om , ,
 

Inkontinensia Dickies

Snart far allas vår Allan till den andra kontinenten. Vi får hoppas han slipper inkontinensen.
Minns ni f ö vad Biggies Dickies fru hette?


Favoblogg2 - Asfaltsjokern och 42195

Favoritblogg nummer två blev två. Asfaltsjokern - Nix och 42195 - Masse är så tätt sammanlänkade att det skulle vara korkat att inte sätta dem i samma inlägg. Nämner man den ena kommer man snart att komma in på den andre. De har t o m RSS till varandras inlägg i slipsen på sina bloggar.

Båda herrarna bor i stockholmsområdet och har barn i olika åldrar och kvantitet. Man får snart en ganska bra bild av dem utan att det blir närgånget med djupdykningar i privatlivet.

Masse och Nix bloggar om allt som har med löpning och dess sfär utan hämningar. Allt från ekonomin i det, material, prestationer, skador, tarmkanaler, manlighet, m m. Varianterna är oändliga och man förundras hur många infallsvinklar dessa två herrar kan åstadkomma i samma ämne. Ska du bara läsa en löparblogg resten av livet är dessa två inget dåligt val. Det tillhör definitivt min dagliga rutin att följa deras väg mot Stockholms maraton.

42195
Asfaltsjokern

image275image276

Nix o Masse.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,
 

Favoblogg1 - Felicitas

Felicitas är en snart 27-årig flicka från skåne som har ett otroligt driv i sin träning. Mellan hennes kommentarer om sina söta (som driver mig till vansinne) kompisar får man insikt om att den här tjejen aldrig ger upp. Jag följde hennes kamp med rehabträning efter en knäoperation och är helt förundrad över hur någon kan kliva upp klockan 5 för att hinna köra ett pass på gymmet innan jobbet.

image274

Hon lever i urskogen utanför stockholm med sin pojkvän Niclas och deras hund Xena där de kontinuerligt bygger på sin bostad (nybyggare).

Hon kallar mig Coach för att jag ger henne lite tips om löpning ibland. Potential att komma ner i låga kilometertider finns. Viljan också.

Felicitas är arg, glad, snäll, dum, grinig, förlåtande och bra. Som en bra bloggare ska vara. Hennes tre bloggar som handlar om henne, träningen och byggandet, hittar du här nedan.

Felicitas - om henne
Felicitas - träning
Felicitas - bygget


Läs även andra bloggares åsikter om , ,
 

Vilovecka

Denna vecka tar jag det lite lugnt. Skippar alla dubbla pass och kör endast tre vanliga löppass. Den första är redan klar: 11,5 km till jobbet via västerbron satt som en smäck på lugna 57:18.

Denna vecka tänkte jag istället ägna mig åt att hylla mina favortibloggar. En eller två per dag, so watch out.

image273

NBSP 2001. Det är jag som är naken bakom trummorna.


 

Inget löp idag

Garanterat inget löp idag. Är lite seg i buggarna idag och kör på rehabträning, lite hoj till jobbet och stretch.

Ett litet inlägg till Jonas som bloggar på Cafébloggen - Jonas av Arabien. Om ni nu ska köra 6 maraton efter varandra på lika många dagar kommer ni att behöva ett muskulärt överskott som håller ihop er (en anledning till varför jag inte kommer att köra ultralopp över 10 mil). Börja köra styrkepass redan nu, på gym eller som ringträning, så det finns att ta av. Mer om det här kan ni läsa om på Rune Larssons hemsida (sveriges meste ultralöpare).

Någon som läste DN i morse? I en artikel om träningsnördar figurerar en, bland löpbloggare, mycket känd filur: Runners high and the lowest low.

image272

Rune LarssonLäs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

Lördagen den 12 april

Vaknade av att Abbe ville ha frukost klockan 06:30, d v s jag fick sovmorgon!!!

Fick två tusen pussar och sprang sedan 9,4 km på 49:58 till jobbet. Skön löpning, tråkig destination.

Levererade 10 st 400 meters intervaller med serien 1: (22, 22, 23, 21, 22, 23, 21, 23, 20, 20), 3:24 min/km i snitt. Inte så galet snabbt precis men det ska bli snabbare.

Med 3 km uppvärmning, 2 km joggvila och 3 km nedvärmning är vi då uppe i 64,2 km denna vecka. Kanske blir det hemjogg och ett lite längre pass i morgon.

EDIT: Det blev hemjogg. 28,4 km blev då dagens skörd. Veckans landar på 71,2. Vi får se om det blir något löp imorgon.

image271

Jag testar fasadstrukturen i Tokyo.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

Music of the 80:s


 

 

 

The Loneliness Of The Long Distance Runner

TILL FISKEN:


Uppvärmning

Enligt min erfarenhet med dubbla pass varannan dag är det det andra passet som går bäst, oavsett hur hårt jag kört passet innan. Jag berättade det för min sjukgymnast som då lanserade teorin att det nog berodde på att jag då blev ordentligt uppvärmd. Hon hävdade också att löpare skulle vinna på att värma upp hela kroppen innan löpträning. Jag ska utveckla resultatet av disskusionen.

Hon berättade om ett test som gjorts på tennisspelare där man lät dem värma upp ordentligt i hela kroppen innan träning och fått resultatet att de spelade bättre de passen. Om löpare tog uppvärmningen mer på allvar skulle vi troligen få ut mer av passet.

Hur skulle då uppvämningen se ut? Jag vet inte riktigt. Lite 'jumping jacks' o dyl. Det viktiga är att man värmer upp alla muskler i kroppen: armar, rygg, mage, bröst, nacke, o s v, samt att man låter uppvärmningsjoggen ta mer än 10 minuter.

Jag springer ofta för fort under min uppvärmning och ska försöka skärpa mig på den punkten. Jag ska också försöka mjuka upp leder och övriga muskelgrupper innan jag ger mig på kvalitetspasset. Vad har jag att förlora?Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

 

Lik vem?

Jag hävdade att jag var lite lik en kille i DM när jag var ung och synthare. Det var inte Andy Fletcher, det var Alan Wilder. Längst till höger i bilden.

image269
Depeche Mode 1980


 

WOAHAHAAAA!!!

11,5 km morgonlöpning. Sjukt härligt. Det var ALDRIG jobbigt! Fattar ni? Jag har vant mig!!! Tog av mig hörlurarna och njöt av morgondiset. Sprang via årstaviken, västerbron och norrmälarstrand. Fin som attan! 54:09 tog det, dvs 4:43 min/km.

Nu är det bara backintervaller på lunchen och hemlöpningen kvar (ja, tre pass idag).Backpasset gick finfint. 7,5 km upp och nedvärmning samt 8 st intervaller á 220 m på 50 sek. Jag känner mig stark. Smolken i ögat blir att vänster vad grinade lite illa på slutet. Omsorg och vård gives.Jag orkade inte springa hem. Trött efter backarna bestämde jag att trippelpassen får vänta ett tag till (jag har ju bara gjort ett i smyg tidigare och då körde jag bara distans).

Dagens total: 22,5 km
Veckan so far: 42,8

På lördag hade jag tänkt vara hos min styvbror Fisken. En deadline kommer dock ivägen och vi får skjuta på umgänget. Som straff slänger jag in ett löppass till jobbet och sedan 12x400 intervaller på lunchen.

Till söndag blir det litet längre pass. Kanske en halvmara?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
 
 

Anna-Panna

Jag lever! Nätt och jämnt i alla fall.

Mer rehabträning, fler övningar och nålar i låret. Hon är vacker och trevlig men ack så sadistisk.

Jag är sned och vind som en marfura i muskelstyrka i hela kropen känns det som. Ska sätta lite tid till rehaben och se till att det inte känns i knät mer.

Ower and out for today!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
 

Anna, vi ska va di goaste av vänner

Som de hävdar i Invandrarna.

Ska till sjukgymnasten idag. Har fuskat rätt mycket med rehaben (blivit lite mycket löpning också).

Hoppas hon inte dödar mig.

image268

Tisdagens hemlöpning

Min erfarenhet av dubbelpass är att det andra passet blir bäst, oavsett hur hårt det första är.

På hemvägen (7 km) gick det oerhört lätt att glida hela vägen på 31:29 (4:30 min/km). Som att jogga.

Tisdagens tusingar

Efter 18 minuters uppvärmningsjogg till Djurgårdsbrunnsbron i regnet, började jag med det som skulle vara tröskelintervaller 6x1000 meter.

Serien blev:

1. 3:33 (ivrig) +60 sek ståvila
2. 3:45 (oivrig) +60 sek ståvila
3. 3:44 +60 sek ståvila
4. 3:36 +60 sek ståvila
5. 3:29! +60 sek ståvila
6. 3:31 +60 sek ståvila


Jag fattar ingenting. Blev det tröskel eller VO2Max? Fattar ni?
Joggade tillbaka på 17 minuter och är fortfarande förbryllad.


------
EDIT:
Jag är inte så väldigt mycket snabbare när jag kör snabbhet heller. Kanske är det läge att köra mindre AT och mer snabbhet? Vad tror ni? Hjälp mig här!!
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

The Meaning of Love

Jag blir så himla glad när jag lyssnar på tidiga DM. Så underbart naivt och ändå svängigt. Kanske för att jag är barn av den tiden? På tidiga bilder från min tonår är jag för övrigt läskigt lik en av killarna i den här videon.


Pulsklocka

Jag saknar en pulsklocka. Jag vill ha en med några mellantidsfunktioner och som jag kan ställa in träningsnivån på. Jag är oerhört fattig (sett till 'pengar över till egna gadgets') och skulle vilja ha tips på en skitbra klocka som passar in på ovan nämnda beskrivning och som är urbillig. Anyone?

image267
Polar RS800 - Drömklockan men 4.695,00 kr är 4.300 över min tänkta budget :PLäs även andra bloggares åsikter om , , ,
 

Ett delmål

Jag har erfarat att bloggandet tar lite tid. Något jag tror märks i rapporteringen ibland. Jag tycker samtidigt att jag får en del hjälp av mitt bloggande så jag har beslutat att lägga ner bloggandet helt när jag passerat mitt delmål milen under 40 minuter tre gånger i rad. Det behöver inte vara tävlingar men det måste vara dokumenterat med stoppur och på en skapligt noggrant uppmätt distans.

That's all.

Lördagsträning

Körde två pass på lördagen på 12 och 13 km. Båda passen ligger straxt runt 5 min/km. Jag var med barnen hos farmor och jag fick undebara vyer när jag sprang kring småbyarna kring Torshälla och Sundbyholm.

Den bitterköpta erfarenheten jag vann var dock att inte lubba 'italienskt'. Jag missade att lägga ner extra kalsonger och skavandet från en söm gjorde att ett pungskavsår blev outhärdligt i duschen.


Veckans totalmängd: 68,5 km.Andra bloggar om: , , ,
 

Helgfilmen

För en ganska lång tid sedan skulle jag hyra en film hos vår lokale uthyrare (en mycket finurlig och mångfasetterad herre). Han stod precis och hade en argumentation med en kund som tydligen arbetade i svensk filmbranch på något sätt. Tonen var hård, hög och full av lägesförsvar. Mitt i deras verbala snöbollskrig kom de iallafall överens om att "V för vendetta" var årets film. Jag hyrde omedelbart filmen, tackade för tipset och fick en helkväll i filmsoffan.

Mitt tips: se den om du inte sett den. Om du sett den: se den igen.

image266Läs även andra bloggares åsikter om ,
 

Konstifikationer

Morgonen blev konstig. Lilla Abi-babi-boo (aka Albin) sov oroligt och pappa fick köra intervaller mellan ma/pa sängen och Abbes koja i natt. Halvtrött och gnällig hals gav resultatet 38:07 på den ynka 7 km till jobbet. Sorgligt, men bara att acceptera.

På lunchen blir det backe. Återkommer om den.

---------
EDIT: Lunchlöpet blev 11,4 km runt djurgården istället. Körde på i samma tempo som i morse (trodde jag), det var i alla fall lika jobbigt. 11,4 km på 51:08. 4:29/km. Helt ok för en som är gnällig.
---------

Jonas Buud ska köra Lidingö Ultra 50 K! Kan bli intressant med tanke på att han vann Swiss Alpine förra året. Vinstchans 90%?

image265

Jonas Buud vid Swiss Alpines prisutdelning.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
 

Ordning och oreda

Varför behöver jag springa? För att få ordning i kaoset! Visar en bild nedan på min vardag i CAD.

image264

Alla lager är inte tända.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
 

Efter uppdateringen av blogg.se

En uppdatering av blogg.se har gjort att jag under tre dagar inte kunnat updatera så det blir en liten resumé här:

Våningssäng-/koje-/klätter-/förvaringsväggen är till 90% klar. Skåpsdörrar och en list saknas men barnen sover där nu och älskar den. Bilder kommer.

Ingen löpning i helgen. Jag prioriterade byggandet och mysandet med familjen. Däremot ett pass igår på lunchen, trots kliande i halsen. 35 minuter ungefär på 7,5 km.

Dubbla pass idag. På lunchen och hem. Återkommer med info.

För övrigt är det väl ingen som köper denna 1:a april?

--------------------------

Lunchlöpet löpte väl. Berglund sprang på bra under premiärmilen med snittempo 4:13. Jag ville se, trots lite kliande i halsen om jag kunde hålla hans tempo. 9,5 km på 39:53 gav snittempot: 4:12. Jag hänger med ett tag ialla fall, Magnus.

Skriver lite om hemjoggen sedan. Må gott!

--------------------------

Hemlöpet gick oväntat bra trots att jag körde på lite under lunchen. 7 km på 31:11. 4:27/km som kändes oerhört lätt hela vägen.

Veckan än så länge: 24 km.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
 

RSS 2.0