Intervaller 8x400

En lunchrunda till Stadion och tuffade på med 8st 400-ingar. 10 minuter uppvärmning sedan 3:10-3:15 tempo på intervallerna. Mellan intervallerna blev det 200m gåvila. Det var tungt men det gick bra. Nästa vecka får det bli 9st men frågan är om jag hinner med så många fler än så på lunchen.

Vaktmästarna på stadion lyckades parallelt sabba gräsmattan med en traktor och sedan försöka laga den. Tur att säsongen är över.

Andra bloggar om:

Hjärtattack

Fick information av min bror att han läst på vår halvsysters blogg att pappa haft en hjärtattack.

Vi så tighta jag och pappa.

Höstglädje

Frånvaron

Ok. Lite frånvaro ett tag som nu ska ersättas med närvaro.

Helgen

Var hos bonusbroder i helgen. De bor i en villa utanför E-tuna med 2 barn. Den kostade lika ungefär mycket som 3:an i Solna de sålde. Villan är i bra skick men behöver fixas med för att passa dem. Jag ska rita om badrummet/tvättstugan/bastun i ett första skede. Kul, riktigt kul.

Hösten!

Jag tillhör de få människorna som inte deppar ihop under höstarna. Jag gillar hösten stenhårt. Man kan sitta inne och dricka choklad med vispgrädde och inte lida av det. Man kan vara ute utan att få värmeslag. Färgerna är fantastiska och man slipper både gräs och snö. Toppen! T o m löpningen blir bättre på hösten eftersom alla tävlingar är över och det blir mer distans än kvalitet. Det är också lättare att justera kroppstemperaturen.

image137


Andra bloggar om:

Tokyo är stort

image134

image135

image136

Nipon del 2

Här kommer några fler bilder från Japan:

image125

Kanske svårt att se men trafiken går i tre olika våningar bara någon meter från husen.

image126

Templet vi besökte första dagen.

image127

Man kunde skriva en önskning och hänga upp. Jag bad att få slippa rösterna i mitt huvud.

image128

En sashimi-middag innebar att allt fick sköljas ner med öl. Sushi i sverige är inte ens närheten av den japanska. Det är mer hardcore där. All mat baseras på den 5:e smaken, umami, och ger allt en svag känsla av äckel.

image129

Det är många smala hus överallt som ger hela staden en finpixlig känsla.

image130

Parkering i flera våningar.

image131

Elen kan behöva ses över.

image132

Överallt fanns det automater med varm och kall dryck, mat, diverse. Folk hyrde dessa maskiner och ställde ut framför sina hus och fick på så sätt lite extra inkomst.

image133

På tunnelbanan sov man eller läste Manga.


Kanske kör jag ett japaninlägg till men sedan blir det nog inget mer. jag skulle kunna hålla på i evigheter nämligen.


Andra bloggar om: , ,

Tokyo del1

Absurd stad med 24 milioner invånare. Alla är små, vänliga och icke engelsktalande... nästan. Vi flög dit under 14 timmar och såg själva vindögda ut av jetlag när vi kom fram. Vi chekade in på Keio Plaza och sprang ut för att se de fantastiska husen.

image115

Först gick vi igenom en park med ett tempel i. Stark stämning med trumslagare och saketunnor.

image116

Vi tittade på kanske 15 olika byggnader av alla från Sejima till denna fantastiska butik av Herzog & DeMueron.

image118

Vi åkte naturligtvis tunnelbana. Världens största med sjukt många linjer. Jag hade lätt gått vilse utan hjälp från vänliga Japaner.

image119

Kapsuell tower. Vars arkitekt, Kisho Kurokawa, dog veckan innan vi kom dit. Rivningshotad då byggnader inte finns kvar särskilt länge i Tokyo. Mellan 20-50 år.

image120

Lätt rosa med relativt ovanlig fönstersättning av Toyo Ito. Vad tror ni Skanska hade sagt?

image121

Yokohama terminalen av Foreign office. Mark som är hus som är struktur som är flöde som är mark som är... utmattande fint!!!

image122

Yokohama by night.

image123

China town, yokohama i Tokyo. Bra mat, billiga paraplyer och som att vara i en film.

image124

Vi fick också lära oss hyfs. Faktum är att ett vänligare land än Japan kommer jag nog aldrig att besöka. Man MÅSTE vara vänlig om man lever med 24 milioner andra människor.

To bee continued.


Andra bloggar om: ,

Off

I'm off to Tokyo!!! Vi hörs med redovisning på söndag.

/N'batha

The Pretender by Foo

Jag är inget Foo Fighters fan. Har aldrig varit särskilt förtjust i den genren men nu har de gjort en fantanstisk låt. Lite tråkigt att videoregisören har hakat på 'massor-med-färg-som-riktas-som-en-kraft-trenden' som skapades med Sonys färgglada studsbollsreklam.

Men lyssna och njut:Andra bloggar om: , ,

Tina Mischas liv och leverne

Tina Mischa är idag 44 år. Tina Mischas barn har nu kanske kommit över sin mors nedlåtande hantering av deras dagisproduktioner av lera, kartong och löv. Undrar om Tina Mischa tänker på den där dagen då en journalist näsvist trängde sig in i Tina Mischas innersta tankar då hon var försvarslös. Undrar om Tina Mischas man skämdes när han läste tidningen? Kanske blev Tina Mischas man stolt? Vad vi nästan med säkerhet kan konstatera är att Johan Strahl inte går till historien som den där kufen.

image114

Andra bloggar om: ,

La musica

Jag har spelat i rätt många band. Stilarna har också skilt sig åt rätt friskt. Allt från gladpunk till pretantiös symphonical rock. Jag behärskar gitarr, trummor, bas och keyboard utan att skämmas. Efter att barnen kom in i livet finns det inte riktigt tid att repa 3 gånger i veckan som man skulle behöva. Inte om man samtidigt byter karriär mitt i livet och desutom vill löpträna 4-5 gånger i veckan. Det blir troligen skilsmässa om man klämmer in en grej till.

Ett tag prövade jag på att göra elektronisk musik hemma i en soft studio. Mjukvarusyntar, trummaskiner, mixers och samplers är ju lätt att komma över så jag prövade. Resultatet låter någonstans mellan Nintendo-64 musik och när en Puch Dakota kommer att skära inom 5 minuter. Blandat resulat med andra ord. Jag har dock haft skitkul när jag gjorde dem så ni får lyssna själva om ni ids. Min Myspace.


image113


Andra bloggar om: ,

Har du...?

Funderingar på att kamoflera dig till oigenkännlighet, skaffa dig ett gevär, krypa omkring i skumma miljöer, skjuta på folk från långt håll? Tja, då är det kanske HÄR du ska börja.

image112

Andra bloggar om: , , ,

Nytt löparmål

Jag ska kvala in till Boston marathon. Det betyder att jag måste springa en mara under 3:15 innan för att överhuvudtaget få köpa startbevis. Sedan ska resa o dyl ordnas. Kan bli en sponsringsfråga. Kanske min bonusbror vet hur jag ska fiska sponsorer för ett dyl projekt? Man är ju ingen världsatlet precis. Det blir 4:37 per kilometer i 42,2 kilometer. På med skorna då.

image111

Från Stockholm marathon


Andra bloggar om: ,

Lampornas lampa

Paolo Rizzatto har designat denna fantastiska vägglampa som kan ersätta taklampan helt. 265 heter den och finns hos FLOS.

image110


Andra bloggar om: , ,

Viktor Marx

Det här är Viktor. Han är galen. Vi gick på KTH tillsammans i ett år under stadsbyggnadskursen. Han har en extremt avslappnad stil och visar på ett större socialt engagemang än någon annan jag träffat. Man blir lite avundsjuk på Viktor för att han har något han brinner så starkt för.

Viktor har byggt ett alternativt kulturhus av kontainrar i Högdalen. Se DN:s artikel här.

image109

Viktor MarxAndra bloggar om: ,

Billigt!

Saxat från Henrik Schyfferts blogg:

Jag (Schyffert) var på Swanströms på Sveavägen igår och skulle köpa färgpatroner till min Epsonprinter.

Expedit. Det blir 800 kronor.
Jag. Va?! För två färgpatroner? Det är fan dyrare än heroin!
Expedit. Ja, en svart och en färg. Jag är ledsen.
Jag. Vad kostar den där nya printern? Jag pekar på en ny Epson som står bredvid kassan.
Expedit. 795 Kronor.
Jag. Och då ingår...
Expedit. Ja, då ingår det två färgpatroner.
Jag. Så om jag köper en ny printer varje månad istället för färgpatroner så sparar jag 60 kronor om året?
Expedit. Ja...
Jag. Ok.
(Paus)
Expedit. Jag vill att du ska veta att jag skäms.Andra bloggar om: , ,

ALDRIG!

Jag säger det nu och har sagt det för: Jag har aldrig ägt en Herrey's skiva!!! Förutom denna då.

image108

Men den lät jättecoolt 1984.


Andra bloggar om: ,

Back in town

Efter att ha blivit bortskämd hos mor, förärats två hela dagar själv  med mina pojkar, sitter jag nu åter på kontoret och fibblar med ritningar. Det känns overkligt.

Eskilstuna är en vacker stad med ångest som grundläggning. Hur jag än försöker ser jag bara den grå attityden många bär på där. Mina föräldrar är en liten oas mitt i eländet och hos dem andades jag nu ut en helg. Det sägs ju att man vänder hem till sin barndoms ängder när man själv får barn men så ond tänker jag inte vara mot dem. Skönt är dock att åter få vända motorhuven mot öster och inträda i stockholms varma famn.

Redaktör sökes!

Rune Larsson, ultralöparen, försöker få ut sin bok om sig själv och ultralöpning. han söker en redaktör. Se hemsidan. Någon som känner till en?


Andra bloggar om: , ,

Vi gå, vi gå, vi till vår hemstad gå...

... eller så kör man ståndsmässigt; en vit/rost 240 GL -88. MED takräcke.

Vad behöver man då när man ska till Eskilstuna på "överlevnads helg"? Tavigyl... konsistensfett... en filtväst stulen från Martin Timell... ringverktyg... eldfast fibercementskiva 1280x2400... kol till generatorn... fin-öl... bakelit... tre ungar i varierande ålder... rakhyvlar... brun bets...

Mycket att tänka på. Kläder och ångestdämpande är heller aldrig fel. Väl bekomna.

Pga detta blir det dåligt med bloggande i helgen. Drick lite champagne och tänk på mig så umgås vi på söndag/måndag igen.

Vitt vin

Jag gillar vitt vin bättre än rött. Jag gillar champagne bättre än vitt vin, men jag vill lära mig mer om vita viner. Någon som kan tipsa mig om ett gott vitt vin?

Pris mellan 70-300 om det är avnjutningsvin, 300-500 om det är lagringsvin. Till maten dricker jag endast vatten.


Andra bloggar om:

För övrigt beskriver vintillvekare sina viner som "utsökta", "magnifika" eller "välsmakande". En Finsk vintillverkare köpte spillsortimentet från flera vintillverkare, blandade vinerna och paketerade vinet på enliterstetra. Som beskrivning stod: "Ganska bra vin". Ärligt!

Hilfe

De paranoida håller på att ta över världen!

image107

I huvudet i Uganda

Idag vill jag promota en blogg som är vansinnigt underhållande. En jag nyss funnit genom länkar från "Östermalmsräven", tack för den!

I huvudet i Uganda heter bloggen och handlar om en svensk i Uganda vars bestående uppdrag består i att filma apor. Här nedan kommer några citat från bloggen som visar på atmosfären:

"Du är bara lycklig när du bajsar" kan jag stå och säga alldeles för högt i en bar. Ibland förstår man mitt resonemang, ibland inte.

Min första tanke när jag vaknar är att gå ut i köket och hämta förskäraren och skära upp en större artär. "Kolla in mig! Satan, så det blöder! Jag kan nog inte jobba idag så jag går och lägger mig igen!" Det känns lika rimligt varje morgon.

Om man tar en befogad mängd cologne på huden så luktar det gott. Om man krossar en hel flaska i ett litet sovrum så gör det inte det. Då luktar det som en svart-taxi som man har hittat på Vasagatan.

Vid ett tillfälle så klättrade ett gäng på 8 gorillor upp i ett träd för att mumsa frukt. Vi stod nedanför och tackade för att vi fick en hel klase apor i en och samma bild. Sen bjöds det i vanlig ordning på ett späckat register av olika pruttar, förtäring av snor, ungar som hängde i grenar och urinering från hög höjd.

"Hej, mitt namn är Jonne, jag tycker att du är en jävla fitta", brukar jag säga till folk jag inte gillar på stan. "Varför säger du så?", svarar dom. "Jag har ingen aning, men håll med om att det var trevligt av mig att presentera mig först."

image106

Jonne. Med incestlugg

Andra bloggar om: , ,

WANTED!!!

Jag letar med ljus och lykta efter en designer/arkitekt som har designat en WC som ser lite grann ut som en röksvamp. Möjligen kan den också liknas med ett ägg som har en stjälk. (Se teckning)
Jag tror att han är italienare.

Den som vet vem som designat denna exceptionellt vackra WC kan väl lämna en kommentar med namn och/eller hemsida. Jag skulle bli evigt tacksam!

image105
Tecknad i profil.Andra bloggar om: , ,

BTW

Om man nu inte kan fickparkera, ska man då köra en SUV stor som en halv SL-buss?


Andra bloggar om:

Trafiken

Min bror tog körkort igår.

Grattis Mattias!!!

Lämpliga länkar för allmänheten:
Räddningstjänsten
BRM - experter inom kris- och riskhantering
TrafiksäkerhetsverketAndra bloggar om: , ,

Italiensk design

Italiens mest kände designer är Achille Castiglione. Nedan finns exempel på flera av hans produkter. Många av dem känner ni nog igen. De är moderna klassiker. Vad vi svenskar generellt inte känner till om honom är att han också var arkitekt. Gå in på hans hemsida och se hans verk där. Vackert.

image101

image102

image103
image104
Andra bloggar om: , ,

Läskig dag

En svart katt var på väg att springa över vägen framför mig i morse men väntade in mig så jag han passera. Jag trampade på en spegel i hallen på jobbet men den höll. Jag var på väg att lägga nycklarna på bordet men hindrade mig i sista sekund. En 40-kris cyklist väntade bakom mig hela götgatsbacken och slussen ner tills ett lämpligt läge för ofarlig omkörning uppstod.

Antingen ska jag köpa en lott idag eller ta mig försiktigt hem och sova hela dagen.Anondodrora bobilologoggogaror omom: ,

Det blev nog roligast såhär

image100

Från SvD.

Martin Kann


Världens bästa skivomslag. I de första utkasten var Bob Hund hunden involverad image98

men bandet önskade att han skulle ha "lite mer av sig själv" i omslaget.

image99


Andra bloggar om: , ,

Cykelfara

Idag hände det igen. Skulle cykla ner från slussen över skeppsbron. Vid nedförsbacken började en 40-krisare trappa snabbare för att jag inte skulle komma om honom. På insidan av mig då, så jag blev tvungen att gör en farlig tvärbromsning och släppa förbi honom. Jag hatar dessa krisare på sina fina cyklar. De är en större trafikfara än pundare i en 740 på Essingeleden.

Hur som helst så orkar han inte hålla tempot vid slottet (motlut) så jag far förbi honom igen. Tror ni inte skitskallen försöker cykla om mig på insidan igen? Då tröttnade jag på att ta hänsyn till hans komplex och trampade ifrån honom.

Om du är en av dessa som måste tävla i innerstan läs detta: Utsätter du mig för fara sparkar jag omkull din cykel i farten så att SL-bussen krossar dig.

image97

Skeppsbron, Gamla stan


Andra bloggar om: , ,

Gullebjörn

Varje gång jag visar upp Gullebjörn, min barndoms trygghet och kärlek, påstår folk att förklaringen fanns runt hörnet. De förstår ju inte att kärleken är blind.

image96

Snooze

Min väckarklocka är inställd på 7 minuters snooze. Vem bestämde att just 7 minuter var bäst? Man hinner somna in lagom mycket för att slitas i stycken av signalen igen. Ondska!

image95


Andra bläggar om: , ,

Slutsmurfat

Alex Smurfman har slutat smurfa. Han smurfade in på sin smurf en dag och bläddrade bland sina gamla smurfar och smurfade att han ogillade den smurf han hade blivit. Att karraktären Smurfman gick ihop med hans smurfiga jag. Smurfen är nu smurfad och kommer inte att smurfas igen. Personligen smurfar jag att han kommer att smurfa på sin smurf rätt länge och i dagarna kommer smurfbladet att presentera en ny smurflighet som Alex kommer att smurfa. Vad han smurfar själv om smurfen vet ingen, utom möjligen hans smurf. Jag hoppas smurfligen att Alex Smurfman kommer att smurfa sig vidare i smurfen och att det smurfar bra för honom.

Smurf på dig Smurfman!

image94

Alex Smurfman


Andra smurfar om: , ,


Man måste ändå ge Alex en eloge för att han lät spela "But I still haven't found what I'm looking for" som utmarchmusik när han gifte sig.

Blanket

Jag gillar förslaget "Blanket" till utbyggnad av Asplunds Stadsbibliotek i Stockholm. Ett vackert förslag som skapar en ny riktning mot odenplan som komplement till Asplunds vändning mot Sveavägen. Fina ljus intag ger ett spännande ljus och takets funktion med ytor för användning är fint. Jag är dessutom rätt svag för pelare och trappor. Lite synd att det troligen blir Nosce te Ipsum som vinner då de inte river några annex. Det är det torraste projektet. Väldigt svenskt.

image90

Från Odengatan

image91

Takets funktion

image92

Vackra rum!

image93

Takplan

Läs mer hos Arkitekten.seAndra bloggar om: , ,

HAILE HAILE HAILE!!!

image89

Haile Gebrselassie. Ok, han sprang en mara på 2.04:26 vid 34 års ålder. Ok, han har 25 världsrekord. Jag har fortfarande en chans att bli bättre än honom... eller?

SvD skriver såhär om rekordet.Andra bloggar om: , , , ,

Reklam

Norrlands Guld - När du vill vara dig själv för en liten stund.
Bag-in-box - När du vill vara någon annan för en liten stund.

image88

Kolla killen till höger!Andra bloggar om: ,

Prambanan

Jag är inte så lost på tempel i vanliga fall men Prambanan i Central Java i Indonesien är grymt coolt. Templet består av 8 stora kammare och är omringat av 250 mindre. Dekorationerna berättar om Vishnus reinkarnationer, Apkungens (Hanuman) äventyr och den Ramayanska eran. Rätt pampigt. Undrar om shoppingcenter är vår tids tempelbyggnader?

image85

image86

image87


Andra bloggar om: , , ,

Damn

Vilken träningsvärk jag har idag efter lördagens löpning. Inget är dock skadat så vitt jag kan känna. Med andra ord kan jag sticka iväg och kuta snart!


Andra bloggar om:

RSS 2.0