MAGDA

När ska vi tävla? Vi sa juli och sista juli är idag.

/Undrande

 

Lidingöloppet

Nu är jag anmäld. Har inte fått mitt startnummer än men jag misstänker att det blir i startgrupp 2. Tidigare år har jag haft nöjet att få starta i 1C men förra årets vadskada gav mig placeringen 1277 och den ger nog tyvärr startgrupp 2 i år.

Två av mina söner har också anmält sig till knatteloppet som går på söndagen. 1,7 km utan tidtagning. Ärligt talat känns det som ett roligare lopp! Eftersom man får ta med en förälder under loppet har jag redan börjat lobba för att få ledsaga någon av dem. Vi får se hur det går.

Taktiken i år är att springa utan att bli skadad och på tävlingsdagen se nyvaken ut på startlinjen. Jag tänker köra de första 5 kilometrarna i lagom tempo (4:40?), öka något nästa 10 k (4:20?), jämna ut det under de småkulliga fem kilomterarna till grönsta (4:30?) och sedan öka igen under sistamilen (4:20?). Det borde ge mig tiden 2:12:24. Några frågor på det?

 

Äsch...

...inte urkast på vägen hem. 7k på 30:03. Det får väl anses ok.

Vilka är med på LL på söndag då? Ska vi preliminärt säga kolstagärde vid 10? 5 min tempo? 11:40 från grönsta?

 

I'm the coach. I am the Master!


Master, master, where's the dreams that I've been after?
Master, master, you promised only lies...
Moaaahahahaha!!!
 

Back in the hoods

På jobbet igen med en svag aning om att jag sprungit vääääldigt lite under semestern. Nå ja. Jag satsar på att köra en startvecka med 2x7K mån, tis, tors, fre och ett LL-långpass på söndag. Med lite tur dör jag inte på vägen. Någon som hänger med på LL-banan? Det kommer att gå långammare än vanligt då jag är ur form.

Veckans första pass blev 7:an till jobbet. Inte helt flytande på 33 min. :P

Stora sonen sprang igår runt vår mittdel i lägenheten (lämpligt för ringdanser) i 19:26. Inte så illa för en 5-åring! Bådar gott inför lilla lidingöloppet.

Nu in i jobbdimman!

 

Jag kungen är över altanen här...

Jag har ingen ångest över att jag inte springer mer än varannan dag för jag vet att ur askan reser sig fågeln Fenix.

Jag älskar fruktsoda och rosé.

Som barn hade jag fräknar i ansiktet. Nu har jag fräknar på överarmarna och axlar. Har fräknar en bestämd höjd över fotknölarna?

Jag och barnen har byggt ett fotbollsmål, nu ska vi bara hitta bollen.

Jordgubbar + glass + vispgrädde = sant

Vattenspridare är den fattiges swimingpool!

Tänker på er ibland!

Kära sommarhälsningar / N'batha M'bwele

 

Taklagsfest ska ni ha och välkammad utter

Har nu ståt på Fiskens tak och spikat läkt en dag. Lyckades även leverera ett och annat läkt.skämt på väget. Drabbad av dys-läkt-xi i en frisk f-läkt är det dock ett trivsamt arbete. Man kan fundera på annat under tiden och man får omedelbart se resultat av sina ansträngningar i form av ett trärutnät på takpappen.

Väl hemma blandades årets godaste hallondrink: 1 liter nyplockade hallon, sockerlag, 3 pressade limefrukter. Sila bort kärnorna. Addera champagne eller fruktsoda och vodka. Lägg i krossad eller hel is.
Mums.

Ikväll fyller lillebror 30 så löpturen blir nu på förmiddagen. Nu sticker jag ut och klipper gräsmattan med stora sonen.

Word!

 

Vad, vad?

Ont i utsidan av vaden efter barfotalöpningen. Jag säger som Bobhund: "På kvällen blev det kväll. Jag blev inte förvånad." Har ju haft lite problem med vaden till och från. Jag sprang ändå en snutt på 7-8 km igår för att se hur vaden reagerade. Den bet tillbaka :P Jag tar en promenad ikväll och masserar allt jag kan så får vi se hur den beter sig.

Nu ska jag försöka mig på att gnugga fram det vita i volvon igen. Hur lyckat det är innan brorsan meckat med återstår att se men det blir nog en lärdom det också.

Till Karin vill jag meddela att det finns vinster med att börja lägga in korta morgonpass vissa dagar (30 min) med lätt jogg och ett andra pass på eftermiddag/kväll.

Till Magda vill jag påpeka att jag inte sprungit så snabbt som jag bör inför tävlingen detta år.

Till er andra: Löp gott och låt aldrig grillen kallna.

 

Kalkatraz och hornstull

Ett pass blev det på gutarnas ö. En 11K på ca 50 min ut med sudrets östra kust. Fint med raukar. Resten av veckans träning grusades av arbete och transporter. Lite intervaller på villa villekulla med barnen förstås. Mellan karusellerna.


Åter i huvudstaden.

På söndagen skulle ett paniklöp köras för att hålla köttet igång. De nyinköpta skorna satt på och en snabbdistans runt årstaviken påbörjades. 6,5 K på 26:30 gick bra tills hälen skrek. Skoskav. Det var bara till att börja gå hem. Efter 500 meter insåg jag att det inte skulle gå att gå hem heller. Det sitter en plastbit i hälkappan som ska opereras bort och den skapade en omöjlig situation. Som arkitekt stöter man ofta på problem och det bästa sättet att lösa dem är att se på problemet som en enskild situation och lösa den pragmatiskt. Jag tog sålunda av mig skorna och sprang hem barfota. Bra träning, så här i efterhand, då bålen och vaderna fick en omgång. 6 K på 40 minuter är kanske ingen supertid men jag skyller på att barndomens sommarfötter har avtagit något. Vasssa små stenar kändes rejält. En och annan blick fick jag också av mötande löpare men vad gör väl det en så fin kväll som det ändå blev.

Nu befinner jag mig i Torshälla, en bikommun till Eskilstuna och ska straxt ge mig på den eländiga skon. Hoppas ni njuter av sommaren för det gör jag. F ö kan tilläggas att en genial 2-års plan håller på att få sin form!

 

Find me a nerd and I will tell you if it's a runner.

Födelsedagens barintervaller gick utmärkt. Med assistans från vänner lyckades jag till slut hoppa garderoberna och firade istället födelsedagen ordentligt. Bästa var nog att jag lyckat lura in barnmorskan till mitt stall av löpartjejer!!! Med Allans säkra hand på kvalitétsträningen i Linnéa och med ett stabilt upplägg skall en 2-års plan slipas.

Nu svingar jag mig i tankens lian över till den kalkrika ön i öster och låter min usla lekamen färdas dit via båt för att intaga semesterns ljuva offergåvor. Kanske ligger det ett löppass eller 7 där och väntar?

Bäst av allt är dock att familjen kommer hem inatt. Jag kommer att stirra på dem med fånig min tills de vaknar i morgon.

 Uppdaterar vid tillfälle. Glad sommar på er alla!

 

Löpfakta so far

En halvmara avverkad idag på 1:32:12.
73 km so far denna vecka. Ingen kvalitét what so ever.

Totalt 1050 km löpta i år på 201 pass med en snitthastighet på 4:42/km. Ska jag nå målet på 3000 km under -08 bör jag snitta 75 km per vecka framöver.

 

Telenor gör dubbelfel

Min sambo beställde ett abonemang och en telefon hos Telenor i maj. Idag, juli månad, ringer jag och undrar vad f**n de håller på med efter som telefonen inte kommit ännu.Telenor: - Oj då. Jag ska se till så att telefonen kommer så fort som möjligt.

Jag: - Då måste den komma före tisdag för vi åker bort. Du vet, sommar och semester.

T: - Det kan vi inte garantera.

J: - Va? Men ni har ju haft 2 månader på er att skicka den. Kan ni inte fixa det på 2 dagar då?

T: - Det beror på posten.

J: - Posten? Skicka ett bud då.

T: Nej, så kan vi inte göra. Om du inte löser ut telefonen kommer försändelsen att returneras till oss men du behöver förstås inte betala för transporten då.

J: - Men vad händer med abbonemanget och telefonen sen då? Vad ska vi göra då?

T: - Då får ni göra en ny beställning.

J: - Tack för ingenting.Frågan är om de väntade på att jag skulle be om ursäkt för att jag var så fräck att önska mig lite service?

Får jag rekomendera dig att INTE välja Telenor som operatör? Jag tänker inte återgå till dem efter den här händelsen.
 
 
 
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Born the fourth of july

Sådär som rulle men en sanning i mitt fall. Jag tänkte ta en enkel öl efter jobbet för att fira mig och sedan glida hem och städa garderober. Någon som hänger med? På ölen, alltså.

 

1000110101110010100001011011100010111

Igår när jag röjde rent i källarförrådet hittade jag min första dator. En Sinclair ZX81 från 1983. 4Kb RAM med tillkopplad kassettbandspelare som lagringsenhet och en TV som skärm. Man fick programera sina egna spel och program i Basic.


Fin va!? Jobbade som reklamutdelare och fick presentpengar av mamma och mormor för att kunna köpa den.

Gästblogg: Fisken

Inläggning nummer 4:Det var bättre förr och ju förr dess bättre!


Jag och  Dumbas går som bekant Way Back, och jag kände honom innan han började att blogga osv. Idag satt jag och läste på bloggen vilket tyvärr är vårt vanligaste kommunikationsverktyg nu när vi båda är fullsmetade med saker vi prioriterar högre än "vuxna män gör saker tillsammans". Då slog mig tanken att Dumbas sakta men säkert håller på att transformeras in till något slags Göran Kropp monster!

För ett otal år sedan så pratade han om att utmana sin speniga kropp och göra något extremt. Han uttryckte en längtan om att chocka sig själv och sin omgivning och anledningen var enligt honom att han ville känna sig i total kontroll över sinne och kropp. Jag var skeptisk... Eftersom detta samtal till 99% chans hölls under påverkan av ett antal av öl som inmundigats på lokal i Solna framför något arkadspel (Dumbas är överraskande snabb på bilspel!) så tog jag inte hans svammel som något annat än just svammel.


Veckan efter deklarerade han dock stolt ATT HAN SLUTAT SNUSA!!!

VA??? Var är världen på väg?


Jag försökte förgäves förklara för honom att sluta snusa ofta var första steget in ett tyngre beroende och att han om han inte passade sig så skulle han snart falla för trycket att börja äta frukost, och DÅ är inte steget långt till att man sitter där en morgon med en fullkornsmacka! Han skrattade självklart bort detta och sa att han var samma gamla vanliga miffo, men sakta, sakta förvandlades han. Plötsligt dök han upp i färgglada kläder, sa saker som "nä, nu måste jag lägga på för jag skall träna" och efter något år så hade han till och med solbränna!!!! Dumbas? Solbränd? Jag diskuterade detta med mig själv och analyserade noga om jag någonsin hade sett honom utomhus när solen sken och hade svårt att komma på något tillfälle jag sett honom ute när det var dagsljus överhuvudtaget...


Nu skriver vi 2008 i kalendern. Dumbas knaprar vete, experimenterar med löpsteg och analyserar löptider på ett sätt som jag endast trodde förekom på Solvalla?


Idag fick jag reda på av Dumbas att han lider av ofriviliga ryckningar i rumpan...

Skönt att något är som förr i alla fall!!!


/Fish


Mörka eller inte mörka

Idag sprang jag 9,4 K till jobbet. Det var svintungt och då hade jag ändå vilodag igår. 41:42 tog det, dvs 4:26 min/km eller 13,53 km/h. Jag tror att jag fixar 5 K lite snabbare än det men inte så särskilt mycket då jag var mer eller mindre färdig efter morgonens tur. Jag tycker verkligen att det är trevligt att ni tror att jag kan så mycket bättre men jag misstänker att ni överskattar min snabbhet. Jag fixar långa distanser, inte korta.

Jag hoppas ni har en skön sommar. Själv rensade jag ur källarförrådet igår kväll. Oerhört skönt att få kasta gammalt skräp som legat där och mognat i flera år. Små nostalgitrippar blev det också när jag fann mina gamla högtalare från -90, lappmössan från min barndom, gamla bilder på brorsan som barn och mina vinylplattor. Kiss-Destroyer rules! 

Wanted

Vit man, 36. Sågs senast springa naken på strandvägen vid 12-tiden skrikandes: Yo soy el rey de los eyos royos! Kan rabbla tågtiderna till Flen och frågar om Bergianska ska ha cheesecake-fest snart.
Allmänheten varnas för långdragna förklaringar till hans dåliga uppförande!!!

Manne, myten, färskosten.

 

Anna Frohm

Vilken sjukgymnast!

Mitt i semestern ringer hon och kollar att allt är bra med en. Jag han få in en liten förfrågan om hjälp innan hon for på semester men vi fick inte ihop våra kalendrar. Under sin semester ringer hon då för att kolla att allt är ok och att hon kan komma upp en dag till stockholm och klämma in mig den dagen. Fantastiskt! Nu funkar det inte med min kalender igen men vad man blir glad för sådan omtanke!

 

19 K med rövsmak

Det blev, som planerat, 18 K + moms i morse. Skulle fotografera lite i Älvsjö C och tog en löptur dit. 87 minuter och 29 sekunder senare var min löpning och fotografering (ja, lite mer tid till fotograferandet) klar och jag var på jobbet. Tyvärr har ena skinkan freakat ur lite nu och ömsom skriker, ömsom "spattar" med ticks. Det börjar dock lugna ner sig. Konstigt för det var inte särskilt snabbt heller.

Ingen löptur hem då inhandling av div verktyg o liknande stod på dagordningen. Får springa längre på torsdag istället.

Det blir ej heller någon riktig långtur på söndag. Söndagen innebär arbete i skärgården så jag får ta en liten tur på lördag istället. Kanske på Lidingö??? Vi får se. Mycket spontanitet i löpningen nu mera ;)

 

RSS 2.0