10 dagar tillbaka och ett år framåt

De senaste 10 dagarnas träning blev:

Måndag 22 - Tempo 12,16 km @ 4:36/km. Riktigt snabbt de sista 3
                     - Medelpass 12,16 km @ 4:24/km. Löpning utan syra.
Tisdag 23  - Löpning 12,16 km @ 4:46/km. Lite stel i benen.
Onsdag 24 >< Fredag 26 - Julvila
Lördag 27 - Jogging 18,1 km @ 5:10/km. Lugn jogg till Lidingö centrum. Styrketräning.
Söndag 28 - Löpning 16,5 km @ 4:53/km. Lättpass.
Måndag 29 - Löpvila.
Tisdag 30 - Löpning 9,2 km @ 4:56/km. Morgontur med Niklas Nilsson.
                   - Medelpass 8 km @ 4:22/km. Kvällstur utan syra.

Jag får inte ihop till 2000 km i år. Jag siktade dessutom på 3000. 2008 blev inte löpåret jag hoppades på även om jag gick under 40 på milen och sprang en ultra.

2009 - VAD HÄNDER DÅ DÅ?

Jag ska
- springa kring 37-38 på milen.
- springa ett maraton på 3:15.
- springa minst 3000 km.

Mer än så vågar jag inte lova...


Årets första terränglångpass

Söndag den 4:e januari tänker jag lubba Lidingöloppsbanan tilsammans med ett gäng entuseaster. Om ni är intresserade att vara med är det bara att dyka upp till starten (eller hemma hos mig) straxt innan. Ett litet meddelande skulle dock hjälpa mig att få en bild av hurivida jag blir själv eller inte.


Dusch och värme finns hos mig efteråt.
Av erfarenhet vet jag att dubbskor inte behövs men kan hjälpa. Själv springer jag utan dubb.


Sön 4/1 2009 kl 10.00


GOD JUL

Önskar N'batha och Fisken med familjer alla våra läsare!


Segare idag

3:e 12:an på ett dygn. Lite segare idag. 57:57. Det tog säkert 4 km innan vaderna gav sig och blev mjuka. Nu blir det lite mjuklöp under julen.


Hemvändarna

Jag och min träningsdoft vände samma väg vi kom men något snabbare. 12,2 km på 53:31. That's it and that's that.


Tempo 1 och Tempo 2

I Eskilstuna fanns det två stycken 'Tempo'butiker på 80-talet. Tempo 1 och Tempo 2 hette de orginellt nog.

Jag tog en tur till jobbet i morse med tanken att kroppen skulle få bestämma tempot. De tre första kilometrarna gick lugnt, typ: 5:20/km. I mitten blev det aningens snabbare för varje kilometer och de tre sista kilomterarna tänkte jag mycket på löpstilen så att det blev ruskigt snabba. Ca: 3:50/km. Ett bra tempopass i olika tempon.

När jag sprang min första kortare tävling för 3 år sedan, Spring Cross 12 km, sprang jag den på 62 minuter. Helt slutkörd. Idag sprang jag 12,2 km på 56 minuter och kan lätt tänka mig att ta ett likadant pass nu, en timme senare. Man utvecklas onekligen med tiden.


Löpband

http://www.youtube.com/watch?v=aeeR4Vnvs8U

 

2009

Under julhelgerna kommer det att bli för mycket resa o dyl för att få ordning på löpningen. Det vet jag med mig men jag ska se till att hålla någon slags frekvens. Nu ligger jag snarare i planeringsstadiet för 2009. Hur ska upplägget se ut? På Funbeat diskuteras det hur stor mängd som krävs för att man ska kunna komma ner till diverse tider på milen och på maran. Med de diskusionerna i huvudet, mina andra erfarenheter och den teori jag lyckats skrapa ihop borde nästa års vår se ut som följer:

Periodiserat på 4 veckor:
V1: 50 km med 3 kvalitétspass (korta intervaller, backe, snabbdistans)
V2: 65 km med 3 kvalitétspass (korta intervaller, backe, långa intervaller)
V3: 80 km med 3 kvalitetspass (korta intervaller, backe, snabbdistans)
V4: 120 km med 2 kvalitétspass (korta intervaller, långa intervaller)

Frågor på det?


One down, two to go

Milen på 39:25 med Medeldistansaren idag gav kilometertiderna: 3:55, 3:56, 3:51, 3:56, 3:56, 4:08, 3:56, 3:54, 4:03, 3:48. Blåsigt och lite backar men definitvt en bra bana. Jag ska köra lite mer backar så att han får lite assistans i dem framöver. Läs gärna Medeldist inlägg om turen. Själv blir jag sugen på att gå sub 39 på banan och ska lägga in lite intervaller och styrka för det här framöver. Kanske skulle en superkompensation kunna hjälpa till?

Nu ska det joggas lite imorgon och sedan ett lite längre pass på söndag. Måndag luktar det intervaller från. Eller var det glögg?Andra bloggar om: , , , ,

39:25

Det var paralellsyra med Medeldistansaren idag. Vi öppnade med 3:55 tempo som kändes alldeles lagom. Vi höll det stadigt till 4-5 km då jag hade en svacka. Medeldistansaren drog mig då fram till 7-8 km då jag piggnade till och han fick en svacka. Runt 8 km kunde jag t o m tänka mig att öka något.

Det är helt jäkla vansinnigt att kalla den banan för flack. 5-6 backar som suger kraft ur en dök upp före 5 km + en kring 7-8 km. Jämför man med vägen hem är den dock som en dragracing bana.

ÄNTLIGEN SUB 40!!!

Tack Medeldist för hjälpen!
 Andra bloggar om: , , , ,

Snart sker det!

Niklas N kan inte vara pacer idag. De far med vattkoppor hemma. Tur att Medeldistansaren dyker upp med sin GPS. Jag är laddad som tusan och räknar kallt med att det kommer att gå vägen. Slutresultatet kommer att annonseras.
Andra bloggar om: , , , ,

Säljare #1

Eller som jag sade min min fd chef Big Mike när han talade till mig: Låt inte mig hindra dig från att finna någon som bryr sig. Hans naturliga svar borde ha varit: You lost me at 'Hello', men han var säljare.


Rrrrrrrrrroli

HA HA HA HA HA HA HA HA!!!
 
 
 

IXQUS

Profil.


Vart just dissad av N'batha på ett annat ställe i denna blogg. DET är inget ovanligt i och för sig eftersom vi båda under många år haft som fritidsintresse att smäda varandra på alla sätt och vis! Tyvärr så är han smartare än mig och vinner oftast dessa argument och diskussioner!

JUST när jag trodde att jag hittat en öm punkt att hacka på (d v s hans förkärlek för bizarra superhjältekläder och hans extremt strömlinjeformade axelparti) så hittade han en sport där det inte bara är tillåtet utan även en fördel!  Sjukt! Hur fan vinner man mot en sån?


Hur FISKEN skulle se ut i trikåer!


Ehhh... vart var jag nu då? JO han sa att alla var säljare med en försmädad ton! Ja? Jag livnär mig ju på att sälja och har gjort det i många år.... Var ju "mediehora" några år t o m så jag har sett avgrunden på nära håll.


Träffade en kille som hette Cohen en gång och han har gjort sig berömd för olika ledarskaps teorier. Han sa att ALLA säljer, hela tiden. Du säljer budskap till din chef, till dina kollegor, din sambo och dina barn. "De enda sättet att få respekt som säljare är dock att vara övertydlig med att du är där för att sälja och sedan hålla käften och lyssna" Bra sagt! Anledningen till att jag kom att tänka på detta är för att jag försökte få mina barn att göra som JAG ville....med minst sagt bristande resultat. Jag försökte då att "sälja in det"


Äldsta sonen: -Det är äckligt!

Jag:  Jo men om vi gör så här då? Om du äter upp HÄLFTEN av maten så får du titta på film sen.

Son: Vadå för film? (Här börjar det att bli spännande för nu har vi fått ett säljintresse)

Jag: Ja...vilken är din favoritfilm?

Son: Bilar! (Cars) (NU har jag honom!)

Jag lätt triumferande: Då gör vi så här att om du äter hälften av maten så får du se bilar! Blir det bra?

Son med sur min: Jag har redan sett den idag ju! (Det här kallas invändningshantering på säljspråk och en invändning ses som visat intresse och är positivt!)

Jag: Ok, men då gör vi så här att du äter hälften och sedan får du se vilken film du vill!

Sonen: På andra sidan häcken? (Nu har jag honom!!!)

Jag: Om du får se den, äter du då upp hälften av maten? (ALLTID säkra affären)

Son: Jaaa!

Jag: Bra! Då äter du upp hälften så sätter jag på filmen!

Sonen glatt: MAAAAMMAAAA! PAPPA SKALL KÖPA FILM TILL MIG!

Jag förvirrat: Va? Har vi inte den? (LÄXA: Den som vet mest tar hem störst del av kakan i en förhandling!)


Eftersom detta är en reklamfri blogg så kan jag inte berätta exakt HUR jag löste problemet men jag hyrde filmen av min kabeltv-leverantör som är ett före detta statligt monopolföretag som rimmar på FELIA. Det var dyrt... Men filmen var kul och grabben åt upp ALL mat?


Om ni har småbarn kan jag tipsa om denna sida:

http://www.luradittbarn.se/

Ett och annat tips är faktiskt användbart där!


Milen - en inbjudan

Ja.

Torsdag är dagen då jag bränner av milen under 40 för första gången. Om någon är intresserad av att hänga med så är ni välkomna. 12:00 vid starten för tjejmilen (se karta). Uppvärmd och klara. Det går bra att springa, cykla eller hjula.

Tempot som utlovas är ca 3:50/km. Antingen med Niklas N som pacer eller med någon slags fotpod/Garmin pacer.

Kilometrarna kommer att vara utmärkta och tiderna som krävs finns här nedan. Välkomna!

1km - 3:50
2km - 7:40
3km - 11:30
4km - 15:20
5km - 19:10
6km - 23:00
7km - 26:50
8km - 30:40
9km - 34:30
10km - 38:20!!!


Kalas

Julkalas ikväll på Edsbacka krog i sollentuna. Potentiellt en kul kväll med god mat. 2 stjärnor i Guide Michelin. Kanske inte världens bästa upplägg för ett PB-försök på milen i veckan men vad gör man? Med lite tur kan Niklas Nilsson hjälpa mig med Pacing på sin cykel så att målet lättare går att nå. Nu; arbeinten!


Stofil

Jag bloggar för att jag gillar att skriva, trots en lättare dyslexi (min bror lider av den tyngre sorten). För att jag tänker bättre när jag måste formulera mina tankar. För att jag tränar bättre när jag vet att andra delar mina resultat. För att jag är fåfäng. Jag har dock extremt svårt för en sak. Bloggare som säljer.

En bloggare som säljer, oavsett grad av mängd eller vinst, har redan förstört bloggarnas funktion. Det som bloggare från västbanken lyckas med. Det som bloggare som delar med sin av sin poesi lyckas med. Det som 98% av alla som bloggar lyckas med. Att vara naken.

All ärlighet du tror dig förmedla efter försäljningen är exponering, inte ärlighet. All förmedling av din vardag är inte längre bara det. Alla förtrogna samtal i publicerad form blir marknadsföring. All ärlighet får en hinna av kommers.

Vem är det då som säljer? I min mening; den som får en vara eller tjänst och sedan förmedlar den via sin blogg. Ärligt talat skiter jag i om man rackar ner på den. Som fashisterna sade: all reklam är reklam.

Känner du dig träffad? Använd dig då av den enklaste av alla förklaringar: Jag är en stofil.
 

Ååååååh!!!

Pust, flås, flämt, stön!!!


Complete Magnetist II

Buggseg

Lite seg i buggarna idag.

Analysen av gårdagen är att jag stundvis kan hålla rätt hög hastighet men blir för sur i buggarna av backar. Jag testar en flackare bana och prövar hur det går. Rimligen bör en bättre uppvärmning vara på sin plats. Kanske ska man köra på lunchen istället för på morgonen.

Onsdag nästa vecka, då jäklar!


En kväll

Oj oj oj. Hemresan blev inte bättre den. Flera delar av sträckan kan jag köra 3:45 i snitt men det är ju så djävla kuperat här. Jag ska göra om det på tjejmilenbanan på onsdag. Den lär vara flack som Dolph Lundgrens frissa på 80-talet.

Totalt idag: 24,32 km på 1:45:20. Snitt på 4:19/km. 

En dag

Idag är det nog inte bara jag som tycker att SL suger.

Mitt första försök på 10 km under 40 gick sådär kan vi säga. Jag började med 2 km uppvärmning till den punkt där jag mätt upp att 10 km börjar. Där efter drog jag iväg i det tempo som jag trodde skulle vara kring 3:55/km. När Niklas Nilsson kom ikapp mig konstaterade han att jag låg på 3:30-3:40 på sin Garmin. En något för hög öppning kan man säga. Banan är knepig så tillvida att den har en ruskigt lång och lurig backe efter någon kilometer som tydligen sög kraften ur mig.

Efter 4,5 km på ca 17:30 lade jag ner försöket och beslöt mig för att göra om försöker på väg hem istället. Intressant är att efter att ha kört ett tag på 4:30 kom tempot in i kroppen igen och på slutet låg jag på 3:40 igen. Kroppen är lite seg på morgonen.

Tack Niklas för din hjälp på vägen. Jag skulle behövt dig redan från start. Du kanske kan vara med under mina andra försök?


Ons 10/12

Lunchlöpte 7,5 km med Benjamin från kontoret. Första på en vecka. Lite jobbigt.

Berglund påminde mig om att jag ska lägga ner bloggen efter att ha löpt milen under 40, 3 gånger. Hade glömt det helt! Tack Berglund. Dags att börja pröva milen helt enkelt.

F ö blir det kvällslöpning med NiklasN ikväll. Han lovar en elak backe. Jag längtar!


It's a life

Förkylningen letade sig ner i magen och röjer där nu. Jag hoppas jogga lite imorgon.

Jag har sökt ett mål för året. Ett högt mål som ändå ska vara uppnåeligt med mina begränsade träningsmöjligheter. Först tänkte jag att ultran skulle kunna vara något. Jag känner dock att jag vill göra något bra resultat på maran först. Visst lär jag springa något 50K lopp men kanske bara kring 5 timmar.

Näe, jag har bestämt mig för att springa hässelbyloppets 10 kilometrar sub 38.

Varför då? Jo, om jag gör det i år kommer det att vara möjligt att köra min första maraton sub 3, något som jag drömt en natt för 3 år sedan. Dessutom finns sub 35 lite närmare verkligheten då! Drömmer jag? Näe, jag har lärt en läxa: Yes we can!----------------------------------
I wish to wish
I dream to dream
I try to try and I live to live
I die to die and I cry to cry
But I know why
 

Damn

Är förkyld som 17 och ligger still just nu. Blä.


Medeldistansmöte

Igår kom Olle från Funbeat över. Vi sprang 11 km på ön i pölar och mörker men avslutade med enkel pastamiddag i träningskläder. Nice.

Idag stack jag ut på lunchen och körde 9 km över djurgården. 38:38 tog det med lugn start och hetsigare avslutning i äkta kenyan style. Morsade på medeldistansaren på vägen. Vi får försöka springa parallellt någon gång!


Vad är det med storkyrkan?

Visst ser den ondare ut än vanligt?


 

El Pescado

Livet är galghumor!


Ibland så fastnar liksom skrattet i halsen... Har ni upplevt det? Igår så satt jag och skrattade gott åt en tjej som skrev i sin blogg att hon helt tömt ut ämnen att skriva om och att hon skulle svamla tills hon kom på något vettigt! Ha, ha, haaaaa..... idag skriver jag om?


Fan! Skrivkramp!


Kramp är inte helt sällan en effekt av vätskebrist och Hemingway och några killar till lyckades ju onekligen bota sin med att sänka helrör efter helrör.... Kanske skulle prova det?


Festade lite i helgen faktiskt! Kul! Massor av RIKTIGA vänner (som inte skyllde på byggprojekt) dök upp och vi var till slut 15 vuxna och 13 barn som stojade och provade årets årgång av glögg. För att ni skall få en ungefärlig bild av hur vi hade det på festen tänkte jag att jag berättar lite om vad vi diskuterade...


Ämnen som avhandlades var bland annat:

ADHD

Kurder med BMW ångest

Håriga ryggar

Vaxning

Nationalekonomi

Analsex

Lågkonjuktur

USA (Permalink på fester tydligen)

Poolbelysning

Volvo motorer

Finlandskryssning

Vinter


ALLA dessa ämnen diskuterades vilt med inlevelse och det fina är att vi lyckades inte lösa en enda av dessa ämnen utan nästa fest kan vi med lätthet fortsätta att diskutera exakt samma saker!


Alla älskar väl jul och vintern?


Till denna fest bestämde vi att vi skulle köra lite jultema så jag gjorde godishalsband till alla vuxna! Tog tygband, knöt fast en nubbe längst ned och SYDDE fast lite skumtomtar, chokladkulor, och nappar på den för hand! KUL första 3-4 halsbanden... Min syslöjdslärarinna skulle vara SÅÅÅ stolt om hon såg resultatet!


Till sist vill jag bara säga att det är skönt att det finns alla sorters åsikter! På mina fester finns utrymme för alla!!!/Fishy fish


Farmor är bestemor

Två av grabbarna var hos farmor i helgen. Uppenbart var att de haft köpfest iallafall. Barnen var överladdade med prylar när de kom hem. Glada och nöjda var de men ack så glada. Farmor och jag måste snacka lite om hur lättvindigt plånboken ska komma fram när de är där i framtiden. Risken att de blir programerade till bortskämda snorungar varje gång man passerar södermanlands län. Bevare mig väl!

Backpass blev det idag på lunchen. Lite gnäll från adepten om våra backars olika längd kom fram, men val av backe beror enbart på utbudet kring jobbet. Vi ligger lite efter med arbetet hemma att träningsmöjlighetena enbart kommer till luncherna nu mera. Hopp om förändring finns dock. Sen.
 


RSS 2.0