Tralala lilla molntuss, kom hit ska du få en puss


Texten jag önskade att jag skrivit!


Ett fall och en lösning

LL vs SUM


 

Träningsplan + SUM

Jag är anmäld till SUM nu. Jag siktar på 4:15 men drömmer om 3:59. Jag har aldrig sprungit så långt och med LL i bagaget borde jag kanske sikta på 4:30? Det blir lite finjogg ikväll efter lägenhetspackningen och sedan börjar allvaret. Mindre än 2 veckor kvar.

Träningen för att bli starkare som löpare generellt kommer att basera sig på några nyckelpass och en del detaljer:

1. Backar och gym. Här ska byggas muskler. Alla sorters.

2. Långa terrängintervaller i tävlingsfart. Börjar med 4x3000 meter i 4:15 / km och ökar sedan.

3. Längre långpass. Nu ska jag springa i 3 timmar.

4. Minst 1 längre distanspass per vecka. D v s. minst 90 minuter långt.

5. 500-meters intervaller VO2Max.

Vad tror ni om det?
 


Agn

Idag blev jag ett agn. Det gick finfint ända fram till abborren. Efter den kom kramp i baksida lår, vader och rumpa. Det blev promenad/löpning som intervaller de sista 4 km in mot mål. Jag fixade medaljfarten men stöp på troligen dålig uthållighetsträning sista månaderna. Sluttid: 2.26:21

Jag slänger in en anmälan till SUM och kör sthlmmaran men har silverplanen för 2009 nära tillhands hela tiden.

Jag tror att jag måste öka min totala löparkapacitet för att fixa den. Mer backe, mer intervaller, längre långpass.
Nåja, det blev den bästa tävlingen jag gjort men den sämsta tiden jag sprungit spåret på i år. Knäppt.

Tack till Jumper som hejade ut med banan!!!

Min familj stöttade mig hela vägen och tog emot mig med blommor. Vem behöver mer än det?
Nu ska jag sova med min ömmande benmuskler.

G'natt
 

OK!

Jag är laddad till 1000 och har allt i ordning. Glömde klockan hemma men det behövs inte. Går det inte på känsla går det inte alls. Idag skiljer vi agnarna från vetet. Jag meddelar vilket jag tillhör senare.

/Daniel

Shit

Jag är nervös.

 

Checklista

 1. Väska med vattentät platskasse till kläderna.
 2. Liten flaska att ha vätska i (vatten med salter i).
 3. Överdragskläder.
 4. Varma klader att ha under överdragen före och efter loppet.
 5. Löparkläder.
 6. Klockan.
 7. Skor.
 8. I huvudet: En bild av hur lätt och snabbt jag springer över stigen utan att det känns ansträngande.
 9. Mantrat: 'Sprätt med tårna, pendla med armarna'.


Oslo i bilder

Det här var bland det första vi såg efter att ha lämnat hotellet. Ganska roligt!Jag tränade på min mördarblick ibland. Jag i mitten med benen i kors.Vi såg en fin tunnelbanestation. Prickig.Och en med ljusshow i rulltrappan.En rolig trappa.En kyrka.Jag var inte så imponerad.Och utanför ett mål utan mål.Bästa kyrkan var från 60-talet.Arkitekturmuseet var fint.Men bäst var maten på Restaurang Eik. Uer, tonfisk, ja nästan alla utrotningshotade firrar.


 

Lidingötips

 • Bajsa innan loppet startar. Det haglar inte av bajamajor ut med banan. Fina buskar att björna bakom dock.
 • Räkna med trafikkaos och parkeringsproblem.
 • Ät inte bajset som Enervit säljer på mässan vid nummerlappsutdelningen.
 • Spring inte vilse.
 • Le inte när du springer förbi all publik vid kyrkviken. Knotten fastnar mellan tänderna.
 • Spring snabbt första milen - öka den andra - lid den tredje.
 • Njut av banan mellan avverkade 10 och 16 km. Det kommer inte att hända igen.
 • Ät kanelgifflar till frulle. Havregrynsgröt ger inget för loppet.
 • Ser du en spinkig snubbe med mord i blicken så hejja lite. Det är jag.
 • Om du inte kan springa om så be om ursäkt när du knuffar folk av banan.
 • Krokben sinkar mer än det ger. Tidsmässigt.
 • När du passerat abborrbacken kommer aftonbladets cheerleader-gäng. Spring inte över dem. De är ju så söta.
 • Det står massor med barn ut med banan med egna vätskebord. Drick ett glas och tacka. De gör det för oss.

Jag tror att det var allt. Några frågor?
 


Posttarmumatisk stressyndrom

4 dagar kvar och hård i magen. Gissar att jag kommer att köra Enkvistaren mellan 15 och 20 km. Har joggat lite och känner mig lite ynklig men jag kommer att vara okontaktbar på startlinjen. Kungen kommer att passera naken med silvias likdelar i en genomskinlig väska utan att jag kommer att kunna återge något annat än mina egna tankar om det perfekta Lidingöloppet 2008. Vaderna är lite stela men ger inga tecken på gnidenhet.

Oslo var kallt men trevligt. Operan är ett monument över en döende tidsera.

Är på inskolning med mellankillen på Lidingö. Fin ö det där. Kommer nog att trivas fint.

Kanske har spons på del av starten till SUM. Kan ev förhandlas fram en start med lite tur.

Kul att läsa lite löpbloggar igen f ö. Har knappt haft tid att läsa tidningen ett tag.

 

Of to Oslo

På väg till norge. Kontoret far på studieresa och jag hänger med. Ingen löpning, bara promenader. Passar fint för jag ska softa in starten. Sönerna fick sina startpapper igår men inte jag. Så blir det när man startar i 2:a sorteringen.


Ha ha ha!!!


http://blogg.aftonbladet.se/7148/perma/950947

Buffémin!

 

Sum sum sum SUM

Jag funderar på Sörmlands Ultra Maraton. Får jag ihop pengar till starten så kör jag den. Det är två veckor efter Lidingöloppet så jag lär få jogga större delen av min tid där emellan. Jag hoppas lite på att kunna köra den på sub 4 men jag är lite tveksam till att jag hinner komma iform på 14 dagar.

Är det någon annan som tänker springa den?

 

Long time no see

Jag har många bollar i elden nu! Bloggandet blev lite lidande. Sorry.

Först det viktigaste:
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Kymlinge
För att bevara Ursvik som rekreationsoråde för fysisk-, mental- och socialhälsa.

Sedan:
Jag lubbade Bellmanstafetten med några jobbarkompisar. Vi ställde upp med två lag. Jag sprang sista sträckan på 19:02. Inte helt bra men jag skyller på mängden som satt i benen. Jag borde ha kunnat trycka på mer men jag stumnade och fick t o m lite kramp i magen. Nåja, bättre tid nästa gång.

Och:
Nu är maxningen för LL klar så jag ska bara köra några 500-ingar på söndag och fisjogga däremellan. Med ett aktivt löpsteg och en mental uppladdning som skulle gjort Muhammed Ali avundsjuk kommer jag att bärga silvret.

Och ni? Hur går det?
 


BLOGGFISH

Fiskbiff

Ångesten är stor när det gäller det här med träningen!


Jag får återkomma med en större rapport om hur mitt första styrketräningspass gick så fort jag får tillbaka känseln i armarna.


Här har jag dock funnit ett kryphål hur man kan få lite roligare när man tränar:

http://www.youtube.com/watch?v=M5X-9brvoq0


/Bränd Fisk


Omsprungen

Jag blir inte så ofta omsprungen när jag är ute och springer. Inte för att jag är så extremt snabb eller så fåfäng att jag ökar om någon närmar sig. Nä, jag ligger i mina 4:30/km och inser att de flesta som är snabbare än jag springer på andra tider eller kör långsammare på distans och fnissar åt mig som pinnar på.

Hur som helst så springer folk sällan om mig. Igår på min 11,9 km sväng via västerbron sprang en tjej om mig. Snabbt gick det och hon såg inte så ansträngd ut heller. Jag var ju tvungen att ta reda på mer om henne så jag sprang upp vid sidan och frågade lite. Hon var inte elitsatsande utan gammal orienterare som gillade att springa hem och till jobbet. Jag gissar att vi låg i 4 min/km och hon pratade utan ansträngning med mig hela tiden. Hon borde satsa bara för att se hur det skulle gå. Jag tror att hon skulle göra midnattsmilen på 38-39 min. D v s i toppskiktet.

Lidingömånaden

Jag börjar komma in i min före-tävlingen-ångest. Nu känner jag mig seg, trött och värdelös. En oro bygger sitt fäste i bröstet och känslan av att inte vara tillräckligt stark kommer. Jag känner igen spöket. Jag vet att det ÄR ett spöke. Men ändå. Just nu känns det som att silvret är ett år bort. Inte en chans att jag tar det. Det är möjligen en realitet om jag får till ett bra år nästa år.

Sånt skit man belastar sig själv med va!? Jag är stark nog att ta den där djävla medaljen. Jag är stark i terräng, jag är tillräckligt snabb, jag är tillräckligt uthållig och jag är, ta mig faan, tillräckligt motiverad! Jag har ju jagat den där blanka saken i tre år nu!

Nu tycker jag vi unisont kastar bort nedvärderingsspöket och siktar mot universums topp.
Bättre lystern i den sträng som brast än att aldrig spänna en båge!

/Blivande silvermedaljör på tiden 2.13:50

Fisk är nyttigt

Gästbloggaren Fisken berättar idag om:

Mager fisk


Jag har nu kommit tillbaka till arbetslivet vilket gör mig förvånansvärt trött? Glädjande nog så upptäcker jag att jag fortsatt att gå ner några kilo under pappaledigheten.


Av en slump såg jag en snutt av "Du är vad du äter" och den psykopatiska tanten där sa att man skulle dra nytta av vardagsträning Som t ex att vara ute och gå, gå i trappor i stället för hissen, passa på att göra några armhävningar när man strå och väntar på att linserna börjar att koka osv, osv... DET borde fungera för mig!!! (Ja, självklart inte linserna men resten!)


Jag satte som mål att gå 1-2 timmar om dagen och bortsätt ifrån någon enstaka dag då det regnade småspik så uppfyllde jag det löftet under hela pappaledigheten. Stärkt av framgången så började jag allvarligt att fundera på om man inte skulle träna lite mer och framförallt mer regelbundet? Jag surfade in på Magdas blogg och såg något hon kallade plankan! COOOLT! Jag är ju fd vältränad och ryggmusklerna har alltid varit en av mina starkaste muskelgrupper. Magda har satt ett mål på 10 minuter och hon är ju tjej så hur svårt kan det vara egentligen!!?


Sagt och gjort! Efter en av mina promenader så la jag lillkillen för att sova, satte den stora sonen framför TV:n och för säkerhets skull så satte jag i en DVD film som var 1 tim och 10 min så att jag skulle få genomföra den där brädan i lugn och ro... Sen gjorde jag några armhävningar och några situps för att få värme i kroppen och direkt ner i position!


Magda skriver i sin blogg att hennes rekord som är typ 9 minuter gjordes vid ett tillfälle då kroppen svarade bra och att hon inte kände några ryckningar i magmusklerna förrän efter 5 minuter och att hon då på ren viljestryka bestämde sig för att bita ihop att köra! Det kändes tröstfullt att veta när magen började att hoppa som en kalv på grönbete...

Jag stred emot och tänkte jag skall satan knäcka 10 minuters gränsen INNAN Magda (Whoooa-ha-ha). Efter en stund så började jag känna att ryggen tyckte att dansen min mage höll på med var rätt charmig så ryggen hakade på... Nästa steg i missären var att det började att svida i ögonen precis som om jag höll på att spräcka något ytligt blodkärl och andningen vart okontrollerbar och VÄLDIGT ytlig. Magen började nu att göra RIKTIGT motstånd och det bubblade till inne i magen också! Detta skrämde mig eftersom Magda hade vid något tillfälle skrivit att hon hade nästan gjort på sig när hon pressade sin kropp till max, och att skita ner mig ingick inte mina planer så jag la ned försöket och stängde av klockan. 0:43 minuter...

VA???


Jag måste ju ha glömt att sätta igång klockan!  2 dagar efteråt gjorde jag ett nytt försök och med stor risk för att tappa lunchen så höll jag ut i 0:37 minuter... Fan!


I morgon är det jag som går och köper ett gymkort!

/Fisken
 


80-tal möter 90-tal

Herregud!!! Jag har ståpäls över hela kroppen!


 

Mr. grieves


Okejdå

Vi skiter i löpningen. Jag drar hem och sover istället. Känner mig lite sliten nu.

G'natt.
 

Löpning på torsdag

Ok! Xonx och Mattias är på. Vi startar vid Fridhemsplan och drar via årstaviken bort till hammarbyhöjdens backar. Vi ses klockan 17:30. Jag är den svartklädda spinkisen med Pippiryggsäck.

 

Equipment

Jag är prylbög. En botad sådan. Flera år som student med barn har botat mig så nu har jag kommit ner till den ultimata utrustningen tills jag får en slant över till något annat:Ryggsäck av "Pippi-typ". Donerad av mina söner. Ger glada tillrop från främmande som bonus. Skor av "födelsedagspresent-typ". Familjen sponsrar min åldersnoja varje sommar. Klocka av "shit-jag-glömde-lämna-tillbaka-typ". Vid LL är det ett år sedan. Undrar just om Jonas vill ha tillbaka den?

Övrig utrustning är badshorts från -01, något för korta tröjor från Funbeat-Olle och strumpor jag fått av svägerskan. Vem sa att det är dyrt att springa?

 

Vill ni springa med mig?

Jag och familjen ska flytta till lidingö men jag är hemma och packar, jobbar och laddar för LL. Vill någon ta ett pass med mig efter jobbet? Jag tänkte lubba från fridhemsplan till hammarby/björkhagen. Många backar utlovas och en lämplig distans på 10,9 km.

Vad tror ni om torsdag vid 17:30? Vi möts vid fridhemsplans t-bana.
Tempot kan vi komma överens om. Jag har inget emot att ta det lite lugnt.Kom igen då!
Det är kanske sista gången ni får känna på backarna kring söderförorten tillsammans med mig!

 

Bisken floggar

Ja är så fullskiten med jobb och flytt av lägenhet att jag knappt kan skita innan det är dags att äta igen, men fisken, han kan blogga han:

Lutad Fisk


Er fiskhandlare i mörkret har de senaste 3 veckorna varit pappaledig och tagit hand om inskolning av den minste. Som jag tidigare har rapporterat så har det gått...så där! Jag är tydligen en mansgris eftersom jag blir helt slut av att vara med två energiknippen och jag måste komma helt Clean och säga det mest förbjudna en man kan säga: JAG SER FRAM EMOT ATT FÅ GÅ TILL JOBBET!!!


Så! Nu var det sagt! Jag vet att man som förälder skall gilla att vara hemma med barn och det gör jag också...i lagom portioner. Barnen blir helt psykiska av att vara hemma när de är vana att busa med människor med deras egna energinivå hela dagarna och helt plötsligt har de inga vänner hemma så de försöker aktivera sin gamle far till samma energinivå (vilket inte är möjligt). Jag ser med andra ord fram emot att de börjar att gå på dagis igen, och jag är inte ensam om det!

Min minsta har nu kommit en bit på sin inskolning och idag när vi skulle dit så SPRANG han bokstavligen hela vägen (typ 3 minuter), och när han kom dit så flämtade han som en hundvalp i solsken och försökte KLÄTTRA in över grinden...

Vad säger det om mina egenskaper som hemmapappa i hans ögon egentligen? NU skall jag gå och hämta den äldsta på dagis och han lär väl förmodligen protestera mot att han måste gå hem.


Ha det!


Nästa vecka kommer jag att finnas på vägarna någonstans i Sverige och då kommer jag att gnälla över att man aldrig ser ungarna!


/Fisken

 


RSS 2.0