Hygglig arbetsmiljö.

Hur många av oss har INTE gnällt över vårt jobb, vår chef eller kaffet?

Kom igen! Upp med handen!
Fick denna notis i handen av en kollega som menade att det kunde vara värre...

 

22 självmord på franskt företag

Uppdaterad 2009-09-12 17:49

Den franske arbetsmarknadsministern Xavier Darcos har kallat till ett möte med chefen för France Telecom efter det 22:a självmordet på arbetsplatsen på ett och ett halvt år.Mötet följer på uppmaningar från fackförbund om att staten ska träda in efter att ytterligare en anställd begått självmord på fredagen. Enligt en fackförbundskälla hade den 32-åriga kvinnan hoppat ut från fönstret på fjärde våningen efter ett möte på kontoret.

 

Fackförbunden hävdar att självmorden beror på företagets omorganisation och på arbetsbördan.

Fredagens självmord förde upp siffran till 22, utöver 13 självmordsförsök, sedan början av 2008. Statistiken kommer från en internetsida som skapats av fackförbunden och som säger att officiell statistik saknas.

Ministerns möte med chefen Didier Lombard kommer att äga rum i veckan som kommer.

"Målet med mötet är att titta på allt som kan göras för att stoppa självmordsvågen på France Telecom. Vi måste vara försiktiga men aktiva i denna fråga", sa en talesman för arbetsmarknadsdepartementet på lördagen.

Franska staten äger fortfarande 27 procent av France Telecoms aktiekapital sedan privatiseringen på 1990-talet. Två tredjedelar av personalen i Frankrike räknas som offentliganställda.Allvarligt? Så dåligt är inte ens kaffet hos oss!

/Da fish

Kommentarer
Postat av: DD

Äsch, det är ingen tåga i fransyskorna. Annat är det med djävulska fruntimmer från Malmö. Dom hoppar fan inte för att kaffet är uselt.....men om jag inte får någon mjölk till.....ja då....*darrar på läppen*2009-09-14 @ 12:08:07
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: burgschki

HELVETE!usch vad hemskt.

2009-09-14 @ 12:14:57
Postat av: ejja

Ja jösses! Ja, de är väl så - det finns alltid nån som har det värre. Men de där lät ju sjukt!sv: jäpp, Inglourius tycker jag du ska se! Den är helt klart annorlunda. Men de är ju som sagt tarantino! Fast karln min tyckte den var lite seg. Fast han är så himla kräsen! Men se den! :)

2009-09-14 @ 12:29:01
URL: http://ejjapejja.blogg.se/
Postat av: Kanadicken

Man har det väl ganska bra då... Men är det meningen?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0