Snökaos

Jag har kollegor i hela Sverige.
Idag så berättade en kollega att hon suttit i totalt trafikkaos ifrån Haninge på väg till
jobbet p g a all snö som vräker ned!Flera olyckor har inträffat på tisdagen och bussarna har svårt att ta sig fram i halkan.
Snöovädret ställer till stora problem på Stockholms vägar.
DN.se

Kollegorna i Luleå skrattar så de tjuter!Luleå: "Snökaos? Hur många cm sa du?"

/Da Fish


Kommentarer
Postat av: n'batha

Det är inte lätt för Luleåborna att förstå hur snö kring noll i en storstad (tror att det bor fler personer i vasastan än i Luleå) beter sig. Att snön smälter i ett inledningsskede och efter ett litet täcke bildas fryses härligheten så att det fläckvis är slask och fläckvis glasis.Salta! Sade en norrläning till mig när jag beskrev detta fenomen. Tja, problemet är ju att om man ska salta i samma mängd som i norr kostar det ungefär lika mycket per snöfall som Luleåborna betalar i skatt en månad.Norrläningar gillar stockholms snöproblem (eftersom de tror att det handlar om samma typ av snösituationer som de har) men de blir asgnälliga om man berättar att robinhoodskatten från stockholm täcker typ 20 kommuners underskott i norrland så att de har råd att ploga.Väl rutet?

2009-03-10 @ 22:26:52
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: Ingmarie

Och det konstigaste är att det är samma visa VARJE år..

2009-03-10 @ 23:28:41
URL: http://blog.nemonisimors.com
Postat av: DD

hahahahahahahahahahahahahah, jag har bott i Stockholm och sett med egna ögon hur fyra snöflingor orsakar milslånga köer och "kaos". Man häpnar. Sen är ju Skåningar likadana, men för en skåning räcker det med att TV4-väder prognoserar snö så blir det kaos och avåkningar. ;D2009-03-11 @ 08:51:11
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Fisken

N'Batha: Sluta! Du vet mycket väl att det räcker med duggregn i juni för att det skall bli trafikkaos i Stockholm. Det spelar ingen roll om det är halt eller inte. Stockholms bilisterna blir helt enkelt skiträdda och paralyserade om de TROR att det kan vara halt.

Ingmarie: Ja faktiskt!

DD: suck Låt oss INTE prata om Skåningars idé om vad vinter är!

2009-03-11 @ 09:49:37
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: n'batha

Ja, det blir kaos vid snö. Att det är förvånande för snöröjningen i sthlm är fortfarande irriterande men efter att ha kört i stan den dagen vet jag varför det blev kaos.Bitvis åkte min lånade bil (med nya vinterdäck) bitvis sidledes. Det är inte snön, det är halkan som skapar kaoset.Så lärde du dig något idag också.

2009-03-11 @ 10:30:20
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: n'batha

Det där med regn gäller snarare Malmö. Vi åkte från Simrishamn till BO 01 i somras. När det började regna sänkte alla hastigheten till 50 på motorvägen. Här i sthlm verkar folk snarare öka farten då.Eskilstuna är speciellt då alla kör på blankslitna sommardäck året om. Alla slirar, sommar som vinter, utan att sänka hastigheten. Det blir som att bo med 70.000 Colin McRay.

2009-03-11 @ 10:45:34
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: Fisken

N'Batha: Sluta hacka på din lillebror!

2009-03-11 @ 11:31:23
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: Rookkeer

Jag kör med slicks året om det fungerar för det mesta men sämst när man ska bromsa när det är halt.DEsutom ÄLSKAR jag att åka sjöfarts contanier just nu man går brätt

2009-03-11 @ 20:26:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0