Schism

Jag har älskat denna Toollåt sedan jag upptäckte Tool 1994. Som trummis har jag också spelat detta trumparti åtskilliga gånger. Att spela så precist och så snyggt som denna amerikan gör är oerhört svårt. En eloge till Danny Carey som är orginaltrummis!


Kommentarer
Postat av: Fisken

men, men... han spelar ju falskt?
Det där är ju inte tango?
Helt sjukt att man kan upptäcka hur mycket man faktiskt har saknat en låt!!!
När det gäller denna specifika kille så har han på tok för mycket fritid och min bästa gissning är att han desutom har haft den där "kuddhatten" bak-o-fram på huvudet under en stor del av mellanstadiet!

2007-09-03 @ 22:14:38
Postat av: eff

Carey är fantastisk.
Nuvarande favoriten hos mig är annars Brann Dailor i Mastodon. En man med en makalös förmåga att gå från att spela i groovet till att springa cirklar kring det utan att tappa drivet. Väldigt jazzigt anslag, trots att det är rätt thrashig metal Mastodon vräker ur sig.
Kan ju tipsa om Nina Nastasias senaste skiva som är ett tätt samarbete med Jim White, en annan lysande trumslagare. Vanlig singer/songwriter-musik brukar ofta ackompanjeras av en såsig rak "metronomtrummis", men Jim White sänker sig aldrig till den nivån.
(Schism släpptes väl för övrigt i samband med Lateralus kring 2001? Petigt, jag vet.)

2007-09-07 @ 00:13:24
URL: http://aplaceforrobots.blogspot.com
Postat av: N'batha

Visst har du rätt att vara petig om du har rätt, vilket du har. Jag blev för emotionell när jag skrev inlägget och blandade mina minnen från när jag upptäckte Aenima och glädjen i hur bra Lateralus i allmänhet och Schism är i synnerhet.
Jag gillar också Mastodon. "I am Ahab" är ju en blivande klassiker även om "Iron Tusk" är min favorit.
Ska kolla Nina.
Kul att du hittade hit!

2007-09-07 @ 08:39:13
URL: http://dumbas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0