fiende klockan 6

Roger! Vad gör jag tills dess?



Uppdatering för allehanda löst folk.

Valborgsmässoafton inleddes med lekar på hemma plan innan vi fyra pojkar i familjen begav oss på promenad till mormor och morfar för att låna bilen för en stundande shoppingsväng hos en lokal stormarknad. Vi plockade vitsippor, gnabbades sprang små tävlingar och gnällde över hur långt det var. Väl hos mormor och morfar lånade vi snabbt bilen och handlade varor för en dryg vecka.

Hemma åt vi, trötta av shoppingen, den ursvenska valborgsrätten Fahjitas och begav oss till killingeparken för lite valborgseldande. Pojkarna hittade skol-/dagiskamrater och stannade vid lekparken medan jag hittade löpar-/lekkamrater vid elden. Enda fadäsen den kvällen var när stora sonen inte hittade mig och trodde att vi tappat bort varandra. Inget som inte kunde bli bra av lite kramkalas.

------------------

Gårdagen var en grymt bra dag då jag och mina tre gringos tog oss runt till olika lekplatser på ön och inne i stan. Mor har tentor och skrifter att producera och ser oss helst inte mellan morgon och kväll. En lekplats vid havet blev vår första anhalt där pojkarna inte var sena att ta sig an lekanordningar och andra barn på olika sätt. Framför allt imponerades jag av stora sonens förmåga att hitta på lekar som anagerade såväl större som yngre barn.

Lillkillen ville nu sova en stund så i for till en lekplats bervid den lokala insjön. Här kunde lillen sova i skuggan med en svag bris som täcke. Stora sonen L tog av sig skor och strumpor för att vandra i sjön en stund medan mellansonen M prövade på gamla farhågor som han snabbt besegrade.

När lilla A vaknade for vi in till stora staden för att anektera Hummlegårdens lekplats. I sanning ett utmärkt ställe för alla åldrar. Här rasade pojkarna runt en stund men krävde snart glass. Alla vet ju att det största GB-utbudet finns vid lidingöbro-macken så vi provianterade där och for hem till mor. Trötta, även denna dag åt vi pasta carbonara (orginalet, inte den där slemmiga vita skinksåsen) och somnade ändå sent på kvällen.

-------------------

Idag for vi glada ut till elfviks gård med mormor och morfar. Detta efter att far lubbat en halvmara med NiklasN på morgonen. Får, getter, hästar och höns. Till och med en tupp. Picknick i det gröna vid havet gav smörgåsar, bullar, choklad och kaffe som mormor och morfar hade med. Vi stod för jordgubbar, vindruvor, bananer och äpplen. Allt detta för att toppa den lördagsgodis vi ätit innan.

Efter att ha lekt bland klipporna ett tag for vi till fågelöudde och spelade ett parti minigolf som far förlorade stort. Stora L doppade sig faktiskt helt i havet när vi sedan prövade på de första badbenen. M och A höll sig något mer i kanten medan vi vuxna väntade på att temperaturen skulle överstiga de 12 som mätaren visade.

Vi for hem till mormor och morfar för lite lek och glass efter badandet och nu har vi nästan somnat hela bunten. En rätt kul helg so far. Imorgon ska vi ut till Nix och spana av hur sommarstället vid stallarholmen ser ut. Kan det bli esset under helgen? Troligen.

Sov gott!

/N'batha

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0