du fifken

Jag pratade ju om att du skulle kunna stödja upp ena sidan av din trappa med stålstänger eller laminerat, härdat glas om du fäste in den andra sidan av trappsteget ordentligt i två punkter. Det var något liknande det här jag tänkte på då:



 

/N'batha

EDIT: Kolla bilden så förstår du hur din trappa ska undvika att bli en gunga.

EDIT 2: Om du känner någon som kan laserskära 2 mm plåt och svetsa ihop det har du en superstabil och clean trappa i extrabild 2.

 

Kommentarer
Postat av: Fisken

N'Batha:

Exakt! Vår trapp kommer att bli som den vit/svarta med en plattform i formen. (OCH den var sjukt snygg!) men förmodligen är det den andre modellen som det kommer att bli stilmässigt. Detta för att få lite "rymd" i rummet... SHIT vad jag är skadad av att umgås med dig! Snart kommer jag att säga att jag vill ha en "lätt trapp som möjliggör ett spännande möte mellan materialet och de olika rymderna" Slå ihjäl mig då! Please...

2009-06-02 @ 14:08:19
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: n'batha

:D



Om du låter en stålstång gå igenom trappsteget och greppar tag i steget under behöver du inte de undre dragstängerna. Då behöver du bara 2 stänger per trappsteg (den på bilden är bara infäst på en punkt i väggen serru) och då behöver du ingen undertill (du har ju ingen trapp till under). Det blir väl t o m luftigare än den andra med glas.



Ja då. Jag dödar dig så gärna.

2009-06-02 @ 14:17:07
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: Fisken

Ja, jag är ju bara ett jon så vad det jag...men om man inte har en fästpunkt i golvet så borde det bli som en gunga eller?

2009-06-02 @ 14:41:54
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: n'batha

Allt som har tre infästningspunkter blir stabilt. Ta en pall som exempel. Tre ben räcker. Titta på bilden jag gjorde till dig så blir det klarare.



Lite krav blir det på infästningarna men det blir juste med lite stålplåt vid infästningen.

2009-06-02 @ 15:09:36
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: n'batha

Fiskus: Kolla extrabild 2 till din trappa.

2009-06-02 @ 20:47:33
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: Fisken

Jepp. Det borde göra det skapligt stabilt.

2009-06-02 @ 23:49:08
URL: http://dumbas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0