Rökare

Det är idag 6 år 6 månader och 6 dagar sedan jag rökte min sista cigarett. Jag kan fortfarande känna suget efter en cigg ibland. När det var som mest rökte jag 20 cigaretter och snusade en dosa varje dag. Nu har jag förvisso ersatt rökningen och snusandet med löpning men lungorna kan fortfarande förnimma känslan av röken som ringlar sig ned i dem och bränner så skönt i halsen på vägen. Absurdt när man tänker på vad man gör. Starkt gift.


 

Kommentarer
Postat av: Fredrika

Hm. Det är nog ungefär samtidigt som G och jag lade av. Fast jag saknar det inte ett dugg, någonsin.

2008-11-28 @ 22:54:36
URL: http://gullfot.blogspot.com
Postat av: Dunceor

Själv även gammal rökare, jag slutade för drygt tre år sen. Dock så fuskade jag lite hela tiden så i somras på Roskilde så hade jag fri rökning som belöning för att jag aldrig mer ska röka. Så har inte rökt sen i somras, inte lika bra som över 6 år =)



Men jag kan inte påstå att jag saknar det mer.

2008-11-29 @ 16:15:56
URL: http://dunceor.wordpress.com
Postat av: jumper

Rökt har jag aldrig, men det är aldrig för sent att börja. Undrar för övrigt över de amerikanska 1950-talsbilderna. Optimism och framtidstro? Fast allt behöver i och för sig inte förklaras här i världen.

2008-11-30 @ 00:09:07
URL: http://snitsaren.wordpress.com/
Postat av: N'batha M'bwele

Jumper: En hyllning till det som inte är perfekt. Den digitala världen skapar två situationer: Det perfekta och det slarviga. Båda dragna åt var sin extrem.



50-talsbilderna med amerikanskt tema gav mig en känsla av folklighet, amatörsmässighet och naivitet. Dokumentation och konst i ett. Framför allt de suddiga bilderna på bönder lockar mig. Ett mellanting som jag tycker saknas i och med internet och digitalkameran.



Jag fotograferade med mellanformat ett tag och hade 12 rutor att smälla på en laddning. Man kramar int av hur som helst då. Det som fastnar gör man också något av. Kan sakna det lite.



Lite kommer de med också för att de är snygga! Gulnade och suddiga bilder är lite drömska. Som jag.

2008-11-30 @ 10:37:42
URL: http://dumbas.blogg.se/
Postat av: jumper

Tack för uttömmande svar! Jag är också svag för de bilderna. Tittar gärna i gamla tidningar och familjefotoalbum med ett fåtal fotografier från varje tid. Varje bild känns utvald antingen den är professionell eller inte.

2008-11-30 @ 12:16:40
URL: http://snitsaren.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0