Regler

Ok. Det fungerar inte riktigt för alla så vi tar de basalaste av trafikreglerna från ettan i grundskolan igen:




image139

Detta är en symbol som betyder att fotgängare kan korsa en gata vid de målade strecken. Här ska inte cyklar förvänta sig att bilar stannar om där inte finns en cykelsymbol adderad.

Denna symbol kan med gubben enbart finnas målad på gatan. Då betyder det att här ska fotgängaren hålla sig. Här ska INTE cyklar eller bilar vara.



image140

Detta är en symbol som betyder att cyklister ska hålla sig i denna fil/del av gatan. Här ska INTE fotgängare eller bilar vara. Om du som cyklist ser denna skylt tecknad på gatan men upp-och-ned så cyklar du troligen på fel sida av vägen. Cyklar räknas som fordon och ska således vara på höger sida av gatan.



image141

Det här är bilar. De är hårda och kan döda fotgängare och cyklister om de inte ser upp. Det hjälper till om cyklister/fotgängare inte behöver vara bland dem, t ex om fotgängare springer som yra höns på cykelbanan och tvingar cyklister att panikstyra ut i trafiken. Det är dumt gjort av fotgängaren då.



Så, nu klara ni väl ändå den delen va?


Andra bloggar om: ,

Kommentarer
Postat av: Lia

japp :D galant

2007-11-07 @ 09:03:02
URL: http://hellusunshine.blogg.se
Postat av: Hedvig

Om skylt 1 skriver du: "Här ska inte cyklar (eeh... cyklister kanske?) förvänta sig att bilar stannar" Sant. Men tilläggas bör att det ska inte fotgängare heller. Enligt NTFs undersökningar är det i genomsnitt bara 40 procent av bilisterna som lämnar företräde åt fotgängare som VÄNTAR vid övergångsställen. 6 av 10 bilistsvin skiter i lagen och GASAR ofta när de ser en fotgängare vänta. Tur att fotgängarna är så försiktiga, annars skulle det bli blodbad.

2007-11-07 @ 16:09:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0